Ξεχάστε την κινητή τηλεφωνία όπως την ξέρατε – Έρχονται οι πρώτες 5G συσκευές

Ξεχάστε την κινητή τηλεφωνία όπως την ξέρατε – Έρχονται οι πρώτες 5G συσκευές

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδoθεί όλες οι μεγάλες εταιρείες που κατασκευάζουν συσκευές κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να βρεθούν πρώτες στον μεγάλο «αγώνα» του 5G, δηλαδή, των δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς, που θα παρέχουν υπερυψηλές ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων.

Σε θέση εκκίνησης έχουν μπει ήδη τρεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, η Samsung, η Ηuawei και η LG και οι δύο τελευταίες είναι έτοιμες να παρουσιάσουν τον επόμενο μήνα στο MWC στη Βαρκελώνη τις πρώτες συσκευές που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα 5G δίκτυα.

Η Huawei μάλιστα, φαίνεται ότι θα παρουσιάσει ένα αναδιπλούμενο τηλέφωνο, ενώ η LG μια συσκευή τηλεφώνου με τον τελευταίο επεξεργαστή Snapdragon της Qualcomm και τεράστια μπαταρία 4.000 mAh, καθώς το 5G είναι πολύ ενεργοβόρο.

Παρόμοια σχέδια έχει και η Samsung, αλλά δεν έχει ανακοινώσει πότε θα παρουσιάσει τις συσκευές της.

Στη σειρά για την παρουσίαση συσκευών 5G μέσα στο 2019 έχουν μπει και άλλες εταιρείες όπως η Oppo, η One Plus, η Xiaomi, η Sony και άλλες, ενώ η Apple προγραμματίζει το 5G iPhone της για το 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 5G θα μπορεί να επιτύχει ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων της τάξεως ακόμα και των 10 Gbps, ακόμα μεγαλύτερες από αυτές που παρέχουν τα δίκτυα 4G. Ωστόσο, τα δίκτυα 5G είναι ακόμα υπό κατασκευή, οπότε η κάλυψη θα είναι περιορισμένη.

———————————————-

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ειδήσεις από την Αργολίδα, την Ελλάδα και τον Κόσμο. 25 χρόνια στην ενημέρωση, 10 χρόνια στο διαδίκτυο.

paratiritisargolida

George George

The author didn't add any Information to his profile yet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *