Αυτό είναι το ρόφημα που χαρίζει πολλά χρόνια ζωής! Τι λένε οι επιστήμονες

By / 6 months ago / BANNER, ΥΓΕΙΑ / No Comments
Αυτό είναι το ρόφημα που χαρίζει πολλά χρόνια ζωής! Τι λένε οι επιστήμονες

Επιστήμονες από την Ιαπωνία αναφέρουν ότι λίγα φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα μπορούν να προσθέσουν χρόνια ζωής!

Σε σχετική μελέτη με χιλιάδες εθελοντές ανακάλυψαν ότι όσοι έπιναν καθημερινά πάνω από τρία φλιτζάνια είχαν μειωμένες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα, καθώς διέτρεχαν μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν στεφανιαία νόσο.

Οι άνδρες είχαν επίσης μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού και πνευμονοπάθειες, γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Annals of Epidemiology», που είναι το επίσημο επιστημονικό περιοδικό του Αμερικανού Κολεγίου Επιδημιολογίας.

Η μελέτη ξεκίνησε την περίοδο 1990 -1994 με την επιστράτευση 90.914 ανδρών και γυναικών, οι οποίοι εκείνη την εποχή είχαν ηλικία 40 έως 69 ετών.
Οι ερευνητές τους ζητούσαν σε τακτά χρονικά διαστήματα να συμπληρώνουν αναλυτικά ερωτηματολόγια για τον τρόπο ζωής και την πορεία της υγείας τους, ενώ τους παρακολούθησαν επί συνολικώς 18,7 χρόνια.

Έως το τέλος της περιόδου παρακολουθήσεως, οι 12.874 από αυτούς είχαν χάσει τη ζωή τους από διάφορες αιτίες, συμπεριλαμβανομένων καρκίνου, εμφραγμάτων, εγκεφαλικών, τραυματισμών κ.λπ.

Όταν οι επιστήμονες συνέκριναν την κατανάλωση τσαγιού με τις εκβάσεις των εθελοντών, ανακάλυψαν πως όσο περισσότερο πράσινο τσάι έπιναν, τόσο λιγότερο κινδύνευαν να πεθάνουν.

Στην πραγματικότητα, σε σύγκριση με τους άνδρες οι οποίοι σπανίως έως ποτέ έπιναν πράσινο τσάι, όσοι έπιναν 1-2 φλιτζάνια ημερησίως είχαν 4% μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, με 3-4 φλιτζάνια την ημέρα είχαν 12% μικρότερο κίνδυνο και με 5 ή περισσότερα φλιτζάνια είχαν 13% μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Αντίστοιχα στις γυναίκες, τα 1-2 φλιτζάνια πράσινο τσάι ημερησίως σχετίστηκαν με 10% λιγότερες πιθανότητες πρόωρου θανάτου, τα 3-4 φλιτζάνια με 13% λιγότερες πιθανότητες και τα 5 ή περισσότερα με 17% λιγότερες πιθανότητες πρόωρου θανάτου.

Οι διαφορές αυτές οφείλονταν στα λιγότερα καρδιαγγειακά και πνευμονολογικά προβλήματα που παρουσίασαν. Αντιθέτως, δεν βρέθηκε κάποια συσχέτιση μεταξύ του πράσινου τσαγιού και των πιθανοτήτων θανάτου από καρκίνο, όπως αναφέρει το mymind.

Οι ερευνητές από το ιαπωνικό Εθνικό Κέντρο Καρκίνου, εκτιμούν ότι τα οφέλη που παρατήρησαν ενδεχομένως σχετίζονται με τις πολυφαινόλες του πράσινου τσαγιού – μία ομάδα ισχυρών αντιοξειδωτικών ουσιών οι οποίες πιστεύεται ότι ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα του σωματικού λίπους.

———————————————-

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ειδήσεις από την Αργολίδα, την Ελλάδα και τον Κόσμο. 25 χρόνια στην ενημέρωση, 10 χρόνια στο διαδίκτυο.

paratiritisargolida

George George

The author didn't add any Information to his profile yet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *