Άλλη μια καταγγελία εναντίον της αντιπεριφέρειας και του κ. Χειβιδόπουλου

Άλλη μια καταγγελία εναντίον της αντιπεριφέρειας και του κ. Χειβιδόπουλου

Κατοικώ στο Κιβερι Αργολίδας με την 5 μελη οικογένεια μου ( 3 ανήλικα παιδιά) και τους γονείς της συζύγου μου εκ των οποίων ο πεθερός μου αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας ( Χρόνια Αναπνευστική Πνευμονοπάθεια) και η άμεση πρόσβαση μας στο οδικό δίκτυο του χωριού είναι απολύτως απαραίτητη.

Σημειωτέον ότι το σπίτι μας βρίσκεται στην παραλία Κιβερίου ακριβώς μετά το χείμαρρο Ξωβριά. Έως και την 1η Δεκεμβρίου 2013 υπήρχε μια πεζογέφυρα η οποία ένωνε την κατοικία μας με το χωριό η οποία όμως παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού κατά τη διάρκεια της τότε γενομένης πλημμύρας. Έκτοτε έχουμε αποκλειστεί άλλες 5 φορές από το χωριό λόγω υπερχείλισης του χειμάρρου , ενώ στο τελευταίο φαινόμενο του κυκλώνα Ζορμπά κινδύνευσε ακόμα και η ζωή μας λόγω της πρωτοφανούς ανόδου των υδάτων. Βεβαία σε περίπτωση που είχε αποκατασταθεί η από το 2013 κατεστραμμένη πεζογέφυρα, θα είχαμε την ευκαιρία να αποχωρήσουμε προσωρινά από την κατοικία μας και να μην κινδυνεύσει η ζωή μας εφόσον μεσολάβησε ικανός χρόνος από την αρχική υπερχείλιση του χειμάρρου έως και την ολοκληρωτική πλημμύρα όλου του κτήματος καθώς και των γειτονικών χωραφιών.

Χρειάζεται η άμεση αποκατάσταση της πεζογέφυρας στο Κιβέρι!

Μετά την καταστροφική πλημμύρα της 29ης Σεπτεμβρίου 2018,κλιμάκιο του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών επισκέφθηκε το χωριό μας και εκτίμησε από κοντά τις καταστροφικες συνέπειες του κυκλώνα Ζορμπά στην περιοχή μας. Ένα από τα ιδιαίτερα θέματα που έπρεπε να αντιμετωπιστούν ήταν ( και παραμένει) το ζήτημα σύνδεσης της κατοικίας μας με το οδικό δίκτυο καθώς και ο καθαρισμός του χειμάρρου και η αποκατάσταση των όχθων του ώστε να αποφευχθεί στο μέλλον ο αποκλεισμός μας και ο κίνδυνος της ζωής μας.

Δυστυχώς πάρα τις υποσχέσεις που δέχτηκα για την άμεση αποκατάσταση και καθαρισμό του χειμάρρου, τίποτε δεν έγινε. Προσφύγαμε τόσο στο Δήμο Αργους Μυκηνών όσο και στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και ζητήσαμε τον καθαρισμό του χειμάρρου και την αποκατάσταση της πεζογέφυρας. Πέραν της προφανούς συμπάθειας στο πρόβλημα μας, δεν έγινε καμία άλλη ενέργεια με αποτέλεσμα να ξανά αποκλειστουμε από το χωριό λόγω της βροχόπτωσης τόσο την 16.12.2018 όσο την 31.12.2018, και της υπερχείλισης του χειμάρρου , επισυνάπτω δε και σχετική φωτογραφία ώστε να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος.

Οι αρμόδιες αρχές παραμένουν αδρανείς και για τον λόγο αυτό απευθύνομαι και σε εσάς ενόψει και της επερχόμενης κακοκαιρίας, οι χιονοπτωσεις της οποίας σίγουρα θα οδηγήσουν σε φαινόμενα υπερχείλισης του χειμάρρου και φυσικά και του αποκλεισμού μας από το χωριό.

Πραγματικά ανήσυχος για την κατάσταση αυτή

Παναγιώτης Δ. Ηλιόπουλος

Σημείωση: Τα ρέματα είναι στη δική του αρμοδιότητα.  (Εντάξει ξέρουμε…..θα αρχίσει τα ΘΑ και ΘΑ, οτι του φταίει κάποιος άλλος , γνωστά πράγματα αυτά…. Χρόνια τώρα, τον ξέρει όλος ο κόσμος )

———————————————-

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ειδήσεις από την Αργολίδα, την Ελλάδα και τον Κόσμο. 25 χρόνια στην ενημέρωση, 10 χρόνια στο διαδίκτυο.

paratiritisargolida

George George

The author didn't add any Information to his profile yet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *