Κοινωνικό μέρισμα: Στην “απ’έξω” ξανά 3 στους 4 συνταξιούχους

Κοινωνικό μέρισμα: Στην “απ’έξω” ξανά 3 στους 4 συνταξιούχους

Κοινωνικό μέρισμα… ούτε με το “κιάλι” και φέτος για κάποιους Στην “απ’έξω” και πάλι οι περισσότεροι συνταξιούχοι Δεν ισχύουν τα περί “13ης σύνταξης” αφού το βοήθημα…, δεν το μισό της σύνταξης

Ούτε με το “κιάλι” δεν πρόκειται να δουν 3 στους 4 συνταξιούχους το κοινωνικό μέρισμα, αφού σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση, δεν είναι δικαιούχοι.

Συγκεκριμένα, περίπου 600.000 από τα 2.5000 εκατομμύρια συνταξιούχων θα λάβει το βοήθημα, δηλαδή κάτω και από το 25%. Ακόμη όμως και αυτοί που θα το λάβουν, θα δουν στους λογαριασμούς τους να μπαίνει ένα ποσό λίγο μεγαλύτερο από την μισή χαμηλή τους σύνταξη.

Αυτό σημαίνει πως δεν ισχύουν τα όσα η κυβέρνηση αναφέρει περί “13ης σύνταξης”, αφού στην ουσία θα είναι μισή και όχι ολόκληρη. Πιο αναλυτικά, η μέση σύνταξη αυτή τη στιγμή υπολογίζεται στα 896 ευρώ, με το μέρισμα για τους συνταξιούχους να “πιάνει” περίπου τα 490.

Ξανά… στην απ’έξω

Την ίδια ώρα εκτός του βοηθήματος μένουν 3 στους 4 συνταξιούχους, οι περισσότερο από τους οποίους δεν απολαμβάνουν υψηλές συντάξεις, κάτι που γίνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Κι αυτό γιατί τα κριτήρια κάθε χρονιά είναι ίδια, που σημαίνει πως όποιος αποκλείεται τη μια χρονιά αυτομάτως… αποκλείεται και την επόμενη.

Πηγή: www.newsit.gr

———————————————-

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ειδήσεις από την Αργολίδα, την Ελλάδα και τον Κόσμο. 25 χρόνια στην ενημέρωση, 10 χρόνια στο διαδίκτυο.

paratiritisargolida

News News

The author didn't add any Information to his profile yet.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *