3 έξυπνοι τρόποι για δυνατό wi-fi ακόμα και στο υπόγειο ή στην αυλή σας

3 έξυπνοι τρόποι για δυνατό wi-fi ακόμα και στο υπόγειο ή στην αυλή σας

Δυστυχώς δε ζούμε σε μια εποχή που να υπάρχει γρήγορο ίντερνετ παντού – υπάρχουν ακόμη σημεία, όπως το υπόγειο ή η άκρη της αυλή, που είναι δύσκολο να μπεις στο Facebook, πόσο μάλλον να δεις ταινία.

Ανασκουμπωθείτε, υπάρχουν λύσεις! Αν έχετε πρόβλημα με το αδύναμο σήμα του wi-fi σας, ορίστε 3 κόλπα που μπορείτε να δοκιμάσετε ανάλογα με τα οικονομικά, τις γνώσεις σας και τις ανάγκες σας.

Βάλτε καλώδιο Ethernet.

21330

Αυτό απαιτεί ικανότητες στα μαστορέματα και λίγη προστασία από τη βροχή αν είναι εξωτερικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αγωγό από PVC ή ένα εξωτερικό καλώδιο που μπορείτε ακόμα και να το θάψετε στην αυλή. Για το υπόγειο, θα πρέπει να τρυπήσετε κανά δυο τοίχους και να χρησιμοποιήσετε στηρίγματα για να κρατούν το καλώδιο στην άκρη.

Συνδέετε το καλώδιο με το ρούτερ και το λάπτοπ σας. Αν το λάπτοπ δεν έχει υποδοχή για καλώδιο Ethernet, υπάρχουν αντάπτορες.

Αν όμως χρειάζεστε λάπτοπ, είτε για ελευθερία κινήσεων είτε για το κινητό σας, κάντε την άκρη του καλωδίου Wi-Fi hotspot: αυτό που χρειάζεστε είναι ένα απλό ρούτερ (ένα που δε χρησιμοποιείτε).

Το καλώδιο μπορεί να φαίνεται ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο και προσπάθεια, αλλά δεν κοστίζει πολλά και προσφέρει καλύτερη σύνδεση. Συν ότι μειώνονται οι πιθανότητες να μπουν και οι γείτονες στο δίκτυό σας.

Ώστόσο, εξαρτάται πάνω απ’ όλα από τις ανάγκες σας. Αν θέλετε να συνδέσετε μια έξυπνη τηλεόραση με ένα καλώδιο Ethernet, είναι τέλειο. Αν θέλετε να σερφάρετε στο διαδίκτυο από το κινητό σας στην άκρη του κήπου, θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα hotspot.

Πάρτε έναν αναμεταδότη wi-fi

22236

Όμως, είναι βολικοί, και κάποιοι από αυτού εγκαθίστανται σε δευτερόλεπτα. Κάποιοι απλά μπαίνουν στην πρίζα, και άλλου είναι στο μέγεθος περίπου του wi-fi σας, αλλά δεν απαιτούν γνώσεις πληροφορικής για να τους εγκαταστήσετε. Απλά διαβάστε τις οδηγίες.

Όπως αναφέραμε, η ισχύς του θέματος μπορεί να είναι θέμα, ειδικά αν ο αναμεταδότης είναι μακριά από το ρούτερ. Σκεφτείτε ότι μπορεί να μην φορτώνουν τα βίντεο αν το βάθος του υπογείου ή το μήκος της αυλής είναι μεγάλο. Οι περισσότεροι αναμεταδότες μπορούν να αντιγράψουν το αρχικό σήμα, άρα δε χρειάζεται να αλλάζετε από το ένα δίκτυο στο άλλο καθώς μετακινήστε.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν διαθέσιμα κουτιά με αναμεταδότες, και αξίζει να πάρετε κάτι επώνυμο για να έχετε την αξιοπιστία και την υποστήριξη που χρειάζεστε.

Επειδή η θέση του ρούτερ μπορεί να κάνει τη διαφορά, σκεφτείτε να μετακινήστε το ρούτερ σας σε ένα πιο κεντρικό σημείο. Αν το ρούτερ το υποστηρίζει, υπάρχει η επιλογή της αναβάθμισης της κεραίας για να δώσει ώθηση στο σήμα. Στην πραγματικότητα, μπορεί να αρκεί και μόνο μια αναβάθμιση της κεραίας.

Μπορεί να δείτε και κουτιά με συσκευές επέκτασης σήματος, που κάνουν τη δουλειά του αναμεταδότη, αλλά συχνά δημιουργούν ένα καινούριο όνομα δικτύου. Οι κατασκευαστές και οι πωλητές δεν χρησιμοποιούν πάντα τους σωστούς όρους, γι’ αυτό να γνωρίζετε τι ζητάτε.

Πάρτε μια γραμμή ρεύματος

23221

Θεωρητικά, βάζετε ένα καλώδιο από το ρούτερ σε μια πρίζα και ένα αντάπτορα σε ένα άλλο σημείο του σπιτιού για ενσύρματη ή ασύρματη σύνδεση. Αυτό φυσικά θα δουλέψει στην περίπτωση του υπογείου, αλλά μπορεί να πιάσει και στην αυλή αν υπάρχει πρίζα κοντά στην πόρτα ή το παράθυρο.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία, κι έτσι μπορείτε να έχετε είτε ενσύρματη είτε ασύρματη σύνδεση. Τα μειονεκτήματα είναι ότι είναι κάπως ακριβό και η αποτελεσματικότητα του εξαρτάται από τα καλώδια στο σπίτι σας. Μπορεί να μην λειτουργήσει καλά σε σπίτια με παλιές εγκαταστάσεις.

Να θυμάστε ότι τα πολύπριζα και τα προστατευτικά απότομης αύξησης της τιμής της τάσης συχνά παρεμβαίνουν στο τεχνικό εξοπλισμό της γραμμής ρεύματος.

Αν βρείτε συσκευές που να λειτουργούν στο σπίτι σας (κρατήστε την απόδειξη για κάθε ενδεχόμενο) τότε η γραμμή ρεύματος μπορεί να είναι μια άμεση και αξιόπιστη λύση. Αν υπάρχει πρίζα στην αυλή ή τον κήπο σας, τόσο το καλύτερο.

Από την άλλη, προτιμήστε μια γνωστή μάρκα όταν ψωνίζετε, και δεν είναι απαραίτητο να ταιριάζει στο ρούτερ σας. Η εγκατάσταση είναι γρήγορη και εύκολη, και απλά πρέπει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε κάποιο λογισμικό στον υπολογιστή για να λειτουργεί σωστά.

Χρησιμοποιώντας μία, ή ένα συνδυασμό, αυτών των μεθόδων, θα έχετε αξιοπρεπές σήμα όπου το χρειάζεστε.

koolnews.gr

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ειδήσεις από την Αργολίδα, την Ελλάδα και τον Κόσμο. 25 χρόνια στην ενημέρωση, 10 χρόνια στο διαδίκτυο.

paratiritisargolida

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *