Ο Καμπόσος τα “σούρνει” στον ΕΛΓΑ που δεν αποζημιώνει τους αγρότες για το χαλάζι (video)

Ο Καμπόσος τα “σούρνει” στον ΕΛΓΑ που δεν αποζημιώνει τους αγρότες για το χαλάζι (video)

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος “βγήκε” σήμερα και τα “έσουρε” στον ΕΛΓΑ για την προκλητική αδιαφορία από μέρους της υπηρεσίας στο να αποζημιωθούν οι φοβερές ζημιές των αγροτών από τις φοβερές χαλαζοπτώσεις του Ιουνίου και του Νοεμβρίου 2017.

Δύο φορές επλήγη από σφοδρή χαλαζόπτωση η περιοχή μας το 2017. Η μία ήταν στις 16 Ιουνίου και η δεύτερη στις 8 Νοεμβρίου. Στις πληγείσες περιοχές – κάποιες επλήγησαν και τις δυο φορές – οι ζημιές στην παραγωγή των εσπεριδοειδών ήταν τρομακτικές.

Κατεστράφη από το 60 έως το 100% των καρπών! Χώρια που υπάρχει ο δικαιολογημένος φόβος να επηρεασθεί αρνητικά και η παραγωγή του επόμενου χρόνου…

Παρότι, όμως, στην πρώτη περίπτωση είχαμε επίσκεψη με υποσχέσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου, συνοδευόμενου από τον καταγόμενο εκ Σκοτεινής Διοικητή του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ και στην δεύτερη ξανά επίσκεψη του κ. Κουρεμπέ, που δήλωνε ότι «θα γίνουν άμεσα όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες και με γρήγορο ρυθμό θα καταβληθούν και οι αποζημιώσεις, μετά την υποβολή των δηλώσεων και των ελέγχων από τους γεωπόνους της Υπηρεσίας» ακόμα δεν έχει δοθεί δεκάρα τσακιστή! Το μόνο που έχει ολοκληρωθεί είναι οι πίνακες για τους πληγέντες παραγωγούς βερίκοκων.

Τόση ήταν η… «φούρια» τους να καταγράψουν τις ζημιές ώστε οι έλεγχοι στα χαλαζοχτυπημένα χωράφια του Ιουνίου διενεργήθηκαν τον… Οκτώβριο!

Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι αγρότες είναι ενώπιον της νέας καλλιεργητικής περιόδου και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν νέα έξοδα χωρίς να έχουν πάρει το ελάχιστο, χώρια που λήγει η εξ αναβολής προθεσμία για την καταβολή της ασφάλισης του ΟΓΑ του 2ου εξαμήνου του 2016!

Πέραν αυτού, αλγεινή εντύπωση προκαλεί ο Διευθυντής του ΕΛΓΑ Τρίπολης κ. Περδίκης, ο οποίος περιέρχεται τον κάμπο και αφήνει υπονοούμενα περί αλλαγής του τρόπου αποζημίωσης (δηλαδή μικρότερα των αναμενομένων ποσά) λόγω των… «τσιμπημένων» τιμών που δίνουν τα εργοστάσια αφού η παραγωγή, λόγων των ζημιών, είναι περιορισμένη…

Να τονισθεί ότι με την καθυστέρηση των αποζημιώσεων των σκληρά πληγέντων αγροτών δημιουργείται και αλυσιδωτό οικονομικό πρόβλημα στην τοπική κοινωνία, με σοβαρές επιπτώσεις στην ήδη χειμαζόμενη από τις μνημονιακές πολιτικές αγορά.

Τάσος Τράκας

Υ.Γ. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως για το συγκεκριμένο θέμα ενημερώθηκε χθες αναλυτικά, όταν επισκέφθηκε το γραφείο του Δημάρχου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Γκιόλας. Να δούμε αν θα κάνει τίποτα…

paratiritisargolida

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *