Γενικό Νοσοκομείο Άργους: Ένας Ναός του Ασκληπιού στα πόδια της Λάρισας!

Γενικό Νοσοκομείο Άργους: Ένας Ναός του Ασκληπιού στα πόδια της Λάρισας!

Αυτή τη φορά ένιωσα την ανάγκη να εκφράσω τα αισθήματα και τα συναισθήματα των προηγουμένων επισκέψεών μου σε αυτό το νοσοκομείο, αλλά και τις απόψεις μου για αυτό το ίδρυμα  που σταθερά από την ίδρυσή του από τους αειμνήστους δωρητές του  κρατά το λειτούργημα της νοσηλείας σε Ιπποκράτειο επίπεδο.

Μπαίνοντας ο ασθενής διαπιστώνει με λύπη του την πλήρη απουσία της ανύπαρκτης Πολιτείας, η οποία είναι πάντα άφαντη όπως σε   όλες τις δημόσιες υπηρεσίες εκτός των κομματικών. Εδώ ο ασθενής θα  δει σεντόνια, κατωσέντονα  και μαξιλάρια φθαρμένα, αλλά καθαρά! Κομοδίνα, κρεβάτια και καλοριφέρ τα οποία έχει επισκεφτεί η σκουριά εδώ και  καιρό. Όταν αποφασίσει να πάει στο μπάνιο θα δει τις πόρτες με χερούλια πεσμένα  και κλειδωνιές σπασμένες, μπάνια με τα σιφώνια  σπασμένα και αυτά καθαρά.

Όλα αυτά τα πιο πάνω ο ασθενής τα παραβλέπει, τα ξεχνάει: με την πρώτη επίσκεψη κάποιας αδελφής νοσοκόμας. Η  καλοσύνη, η προθυμία, και ο  επαγγελματισμός μαζί με το αφοπλιστικό της χαμόγελο και την  ανθρωπιά απομακρύνουν την εγκατάλειψη της άστοργης  πολιτείας. Τις νύχτες ο  ασθενής ξυπνάει  ήρεμος με την γλυκιά  προτροπή της για χάπι η θερμόμετρο, όσο για την αλλαγή ορού είναι τόσο αέρινη που δεν την αντιλαμβάνεται καθόλου.  Το έμπειρο ιατρικό προσωπικό πάντα στο ύψος του Ιπποκράτειου όρκου του, είναι παρόν όποτε χρειαστεί, με ευγένεια  και κατανόηση. Ένα μεγάλο εύγε στη διοίκηση που κρατά τα ηνία της όλης διαχείρισης και λειτουργίας αυτού ιδρύματος. Εύγε στο ιατρικό προσωπικό στις αδελφές προϊσταμένες, αδελφές νοσηλεύτριες καθώς και στο προσωπικό καθαριότητος. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι εφαρμόζουν πιστά και ακούραστα την Ιπποκράτειο ρύση, πρώτα ο ασθενής και μετά η ασθένεια.

Νεμέα – Ιανουάριος 2018

Με τιμή και υπόληψη
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΧ. ΜΠΟΥΧΟΥΤΣΟΣ (ΝΕΜΕΑΤΗΣ)

paratiritisargolida

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *