Η Ιρλανδία δεν θέλει να λεφτά της Apple! 13 δισ. σε φόρους χρωστάει ο τεχνολογικός κολοσσός

Η Ιρλανδία δεν θέλει να λεφτά της Apple! 13 δισ. σε φόρους χρωστάει ο τεχνολογικός κολοσσός

Το ακόμα πιο τρελό της υπόθεσης (εκτός απ’ το ποσό) είναι ότι η Ιρλανδία δεν θέλει να λεφτά της Apple! Κι αυτό γιατί όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, η ανάπτυξη της χώρας έχει βασιστεί στα φορολογικά κίνητρα που δίνει στις επιχειρήσεις.

Φοβάται λοιπόν ότι με την είσπραξη αυτού του ποσού θα αποτρέψει επενδυτές που ίσως θέλουν μελλοντικά να δραστηριοποιηθούν στην χώρα.

Την… πιέζει η Ε.Ε

Συγκεκριμένα, η Ε.Ε αποφάσισε τον Αύγουστο του 2016 πως η Apple πρέπει να πληρώσει αναδρομικά φόρους, συν τους τόκους, για τη χρονική περίοδο 2003-2014.

Η «κατηγορία» ήταν πως επωφελήθηκε από την χαμηλή φορολογική κλίμακα στην Ιρλανδία και πλήρωνε λιγότερα χρήματα από τους υπολοίπους.

Κάτι που όπως φαίνεται ήταν σε συννενόηση με την Ιρλανδική κυβέρνηση. Η Κομισιόν μάλιστα τόνισε ότι οι αποφάσεις του ιρλανδικού κράτους είναι προκλητικές, αφού την απήλλαξαν από μεγάλα βάρη από το 1991 μέχρι σήμερα.

Τελικά η Ιρλανδία θα άρει τα χρήματα με… το ζόρι. «Αναμένουμε ότι θα αρχίσουν να καταβάλλονται το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους», δήλωσε πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Πασκάλ Ντονόχοε.

Πηγή: newsit.gr

paratiritisargolida

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *