Νέα δεδομένα έρχονται στα ΜΜΜ – Θα κυκλοφορήσει εισιτήριο με λιγότερο από 1 ευρώ!

Νέα δεδομένα έρχονται στα ΜΜΜ – Θα κυκλοφορήσει εισιτήριο με λιγότερο από 1 ευρώ!

Νέα δεδομένα στα μέσα μαζικής μεταφοράς και καλύτερες συγκοινωνίες για το επιβατικό κοινό, ανακοίνωσε ο υπουργός υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

Επίσημα πλέον την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου θα αρχίσουν να κλείνουν σταδιακά οι μπάρες στο μετρό και πραγματικά ευχόμαστε να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με νέα ευτράπελα.

Το χάρτινο εισιτήριο λοιπόν και η χάρτινη μηνιαία κάρτα καταργούνται, αλλά θα υπάρχουν θύρες ανοιχτές για επιβάτες που δικαιούνται ελεύθερες μετακινήσεις ή διαθέτουν εξάμηνες και ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών μέχρι εκείνες να λήξουν.

Έρχεται νέο εισιτήριο με τιμή ανάλογη της διαδρομής!

Μία ακόμη αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί εν καιρώ και είναι εξαιρετικά σημαντική, είναι η κυκλοφορία εισιτηρίου που η τιμή του θα είναι ανάλογη με την διαδρομή. Μέχρι τώρα δηλαδή όλοι οι επιβάτες, ανεξάρτητα απ΄το πόσες στάσεις έπρεπε να διανύσουν πλήρωναν 1,40 ή 60 λεπτά, κάτι που προφανώς δεν ήταν δίκαιο για εκείνον που μπορεί να ήθελε να χρησιμοποιήσει το μετρό ή τον ηλεκτρικό για μία στάση.

«Δεν είναι δίκαιο να πληρώνει το ίδιο κάποιος που ταξιδεύει από τη μια άκρη ως την άλλη της Αττικής με έναν άλλο που χρησιμοποιεί τις συγκοινωνίες για μερικές στάσεις. Θα έχουμε μειώσεις για μικρές αποστάσεις», ανέφερε ο κ. Σπίρτζης.

Ο ΟΑΣΑ λοιπόν θέλει μέχρι την άνοιξη να κυκλοφορήσει εισιτήριο που θα κοστίζει λιγότερο από 1 ευρώ για τις μικρές διαδρομές, με την τιμή να αυξάνεται για μεγαλύτερες αποστάσεις.

Επιπλέον, ο ΟΑΣΑ στοχεύει στην έκδοση ενός ενιαίου εισιτηρίου με κόστος 2,80 ευρώ, το οποίο όμως αναμένεται να προστεθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

Ο υπουργός τόνισε ότι κάνοντας την αρχή με το ηλεκτρονικό εισιτήριο και την προσωποποιημένη κάρτα και μετά την ανανέωση του στόλου με την σχεδιαζόμενη αγορά νέων λεωφορείων τους επόμενους μήνες, που θα είναι μικρά για να συνδέουν τις γειτονιές με τους σταθμούς του μετρό, τα ΜΜΜ θα αλλάξουν σημαντικά.

Το σπουδαιότερο όμως είναι ότι θα μπορούμε να ασκήσουμε κοινωνική πολιτική και για άλλες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως οι χαμηλόμισθοι και οι νέοι. Η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα για τέτοια μέτρα. Θα έχουμε και αυξήσεις για τα νέα, πιο γρήγορα, μέσα που θα θέσουμε σε λειτουργία“, πρόσθεσε.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι επιβάτες μπορούν να αγοράσουν 10 μεμονωμένα εισιτήρια με ένα δωρεάν, όπως επίσης να αγοράσουν την απρόσωπη ηλεκτρονική κάρτα με αρχικό κόστος τα 7 ευρώ. Με την κάρτα αυτή μπορούν να έχουν πακέτο 5 εισιτηρίων και δυνατότητα επαναφόρτισης και ενός εισιτηρίου 1,40 ευρώ γιατί η κάρτα μπορεί να αποθηκεύει εκτός από προϊόντα και χρηματική αξία έως 50 ευρώ.

neopolis.gr

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *