Ραγιάδες: Η ΕΠΟ μηδενίζει ομάδα Ποντίων για να μην… στενοχωρήσει τους Τούρκους!!!

Ραγιάδες: Η ΕΠΟ μηδενίζει ομάδα Ποντίων για να μην… στενοχωρήσει τους Τούρκους!!!

Η Ελληνική(;) πολιτεία δείχνει να είναι πλήρως υποταγμένη στις προσταγές του τουρκικού προξενείου στην Θράκη. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς ο δεύτερος μηδενισμός μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων, που υπέστη η ποδοσφαιρική ομάδα της ΠΑΕ Ποντίων εξαιτίας … της φανέλας της!

Συγκεκριμένα, στις εμφανίσεις της ομάδος υπάρχει ο χάρτης του Πόντου και είναι γραμμένο το μήνυμα «Δεν ξεχνώ, Πάντα Τιμώ» ως ελάχιστος φόρος τιμής για την συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων. Όμως, κατόπιν τουρκικών πιέσεων η Ελληνική(;) Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε πως η φράση αυτή αποτελεί πολιτικό σύνθημα(!) και ως εκ τούτου απαγορεύεται, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα και την τιμωρία της ομάδος των Ποντίων.

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2017 η ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου Ροδόπης επρόκειτο να αγωνιστεί για τον θεσμό του Κυπέλλου απέναντι στην Αναγέννηση Παγουρίων. Ωστόσο το παιχνίδι δεν διεξήχθη ποτέ, επειδή ο διαιτητής Στέφανος Κουμπαράκης εφάρμοσε κατά γράμμα την “διαταγή” της ΕΠΟ και μηδένισε την ομάδα, που όπως είναι φυσικό δεν δέχθηκε να αλλάξει εμφάνιση.

Για την 1η αγωνιστική της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης, η ΠΑΕ Ποντίων υποδέχθηκε την Ένωση Ασωμάτων με την ίδια εμφάνιση, αλλά παρά ταύτα ο διαιτητής Ντοσίδης ξεκίνησε κανονικά το παιχνίδι. Βέβαια, ζήτησε και το μήνυμα στις φανέλες των ποδοσφαιριστών καλύφθηκε με τσιρότα!

Δυστυχώς η ανθελληνική στάση των ποδοσφαιρικών παραγόντων της Πατρίδος μας φάνηκε ξεκάθαρα όταν ο διαιτητής του συγκεκριμένου αγώνα κλήθηκε σε απολογία από την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Θράκης. Προφανώς οι διοικούντες (και) στον αθλητισμό έκαναν επίδειξη ισχύος απέναντι στους διαιτητές και στους παράγοντες της περιοχής.

Την Κυριακή (8/10/2017) ο Πανθρακικός φιλοξενούσε την ΠΑΕ Ποντίων στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, αλλά το παιχνίδι δεν άρχισε ποτέ επειδή ο διαιτητής Δρακίδης -όπως ήταν φυσικό- δεν δέχθηκε ούτε την κάλυψη του μηνύματος με τσιρότα.

Η κατάσταση στην Θράκη πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Ένα ακόμα πολύ λυπηρό γεγονός αποτελεί και η στροφή(;) της εφημερίδος, που μέχρι πρόσφατα κρατούσε ψηλά την σημαία της Πίστεως και της Πατρίδος στην περιοχή. Μάλλον ο εκδότης δεν άντεξε τις πιέσεις (ψυχολογικές και οικονομικές) και γι’ αυτό η εφημερίδα πια έχει αλλάξει πορεία επιλέγοντας μια … πολιτικάντικη στάση, προσπαθώντας να μην δυσαρεστήσει κανέναν.

Η ελευθερία είναι ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά που έχει ο άνθρωπος και γι’ αυτό η διατήρησή της πολλές φορές συνεπάγεται θυσία. Γιατί όπως λέει και ο ποιητής μας, Ανδρέας Κάλβος «Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας ας έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία».

Πηγή: voloudakis.blogspot.gr

———————————————-

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ


ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ειδήσεις από την Αργολίδα, την Ελλάδα και τον Κόσμο. 25 χρόνια στην ενημέρωση, 9 χρόνια στο διαδίκτυο. Επικοινωνία: gmoustair@gmail.com – giomoustair@gmail.com – 6945984769 – 6998208172

para

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *