Το νέο δηλητήριο της Monsanto, λέγεται Dicamba και σκοτώνει!

Το νέο δηλητήριο της Monsanto, λέγεται Dicamba και σκοτώνει!

Η Monsanto ετοιμάζεται να βγάλει στην αγορά ένα υπερ – δηλητήριο  που θα καταπολεμά τα ζιζάνια στην καλλιέργεια του Αραβοσίτου. 

Πρόκειται για το μεταφυτρωτικό ζιζανιοκτόνο Dicamba που παράγεται από την Monsanto και την Basf.

Το Dicamba μπορεί να σκοτώσει όλα τα ζιζάνια που είναι ανθεκτικά και στις πιο δυνατές χημικές ουσίες και η χρήση του επιτράπηκε ήδη στις ΗΠΑ αν και δεν έχουν ελεγχθεί οι συνέπειες που προκαλεί στις καλλιέργειες.

Ήδη, τα πρώτα αποτελέσματα από την χρήση του Dicamba φάνηκαν στην  αμερικάνικη γεωργία.  Στο Αρκάνσας, όπου το ζιζανιοκτόνο εφαρμόστηκε στις καλλιέργειες καλαμποκιού και σόγιας,  τα φύλλα των φυτών που ψεκάστηκαν με αυτό, έχουν μεταμορφωθεί.

Η χρήση του dicamba εγκρίθηκε επίσημα από την περασμένη άνοιξη, για να εξολοθρεύσει τα ισχυρά ζιζάνια, όπως ο αμάραντος στα χωράφια βαμβακιού και σόγιας. Ο αμάραντος  αναπτύσσεται στη σόγια από γενετικά τροποποιημένους σπόρους και είναι ήδη πολύ ανθεκτικός στα συνηθισμένα ζιζανιοκτόνα όπως και στην ουσία glyphosate, ενεργό συστικό του RoundUp της Monsanto.

Σταματήστε το ΤΩΡΑ!!!

Αλλά αν 1 εκατ. από εμάς υπογράψουμε τώρα το ψήφισμα, θα το καταθέσουμε στην επίσημη διαδικασία για να δείξουμε πως όλος ο κόσμος θέλει αυτό το τοξικό χημικό μακριά από τα χωράφια μας και το φαγητό μας! Πρόσθεσε το όνομά σου:

Υπόγραψε εδώ: «Απαγορεύστε το δηλητήριο της Monsanto»

———————————————-

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ


ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ειδήσεις από την Αργολίδα, την Ελλάδα και τον Κόσμο. 25 χρόνια στην ενημέρωση, 9 χρόνια στο διαδίκτυο. Επικοινωνία: gmoustair@gmail.com – giomoustair@gmail.com – 6945984769 – 6998208172

para

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *