Να γίνει άµεση καταπολέµηση του ψευδόκοκκου στα εσπεριδοειδή, όπου υπάρχουν προσβολές!

Να γίνει άµεση καταπολέµηση του ψευδόκοκκου στα εσπεριδοειδή, όπου υπάρχουν προσβολές!

Σε εξέλιξη είναι τις πρώτες εβδοµάδες του Σεπτεµβρίου οι εκκολάψεις του ψευδόκοκκου στα εσπεριδοειδή. Οι υπάρχοντες πληθυσµοί βρίσκονται κυρίως κάτω από τον κάλυκα, στα σηµεία που ενώνονται καρποί και στο εσωτερικό της κόµης, όπως αναφέρουν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Ναυπλίου.

Στους οπωρώνες που υπάρχουν προσβολές συστήνεται άµεσα καταπολέµηση, ανεξάρτητα µε την πρωιµότητα της περιοχής. Οι ειδικοί τονίζουν ότι ο ψεκασµός πρέπει να είναι επιµεληµένος, µε έµφαση στο εσωτερικό της κόµης των δέντρων.

Ο ψευδόκοκκος είναι ένα κοκκοειδές που προκαλεί σηµαντικές ζηµιές στα εσπεριδοειδή, καθώς απορροφούν το χυµό του φυτού, περιορίζοντας έτσι τη ζωτικότητα του δέντρου και εκκρίνουν µελίτωµα µειώνοντας την εµπορικότητα του καρπού λόγω της βαµβακώδους εµφάνισης και της ανάπτυξης της καπνιάς, ενώ προκαλείται και καρπόπτωση. Για αντιµετώπισή του πρέπει να γίνεται και συστηµατικό κλάδεµα.

Δούσκα Ελένη/agronews.gr

———————————————-

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ειδήσεις από την Αργολίδα, την Ελλάδα και τον Κόσμο. 25 χρόνια στην ενημέρωση, 9 χρόνια στο διαδίκτυο. Επικοινωνία: gmoustair@gmail.com – giomoustair@gmail.com – 6945984769 – 6998208172

para

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *