Το τροχαίο με αυτοκίνητο του Δήμου Άργους – Μυκηνών δείχνει ευθύνες & ασυδοσία!

Το τροχαίο με αυτοκίνητο του Δήμου Άργους – Μυκηνών δείχνει ευθύνες & ασυδοσία!

Λίγο μετά τις 11 το πρωί της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου, σε διασταύρωση (στο Τρίστρατο (Μπαρδουβά) του Άργους) συγκρούστηκε φορτηγάκι του Δήμου Άργους – Μυκηνών, το οποίο χρησιμοποιεί αντιδήμαρχος, με μηχανάκι που οδηγούσε ο 62χρονος Ανδρέας Κατσαρός με συνεπιβάτιδα τη σύζυγό του Σταυρούλα Τσιλιμπή, από το Μοναστηράκι. Από την πλαγιομετωπική σύγκρουση το μηχανάκι βρέθηκε στην άσφαλτο και οι δύο επιβάτες τραυματίστηκαν σε πολλά σημεία του σώματός τους και στα κεφάλια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες:

Κάτοικοι κοντινών σπιτιών έτρεξαν στο σημείο του ατυχήματος και όπως όλοι αναφέρουν, ο μόνος που δεν σταμάτησε, ως όφειλε, ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου…

Έτσι περιγράφει το ατυχές περιστατικό, που έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία, ο συνάδελφος Γιώργος Νικολόπουλος στο σχετικό ρεπορτάζ του στην ηλεκτρονική εφημερίδα Αργολικά.

Για να μην επαναλαμβανόμαστε και επειδή την υπόθεση έχει αναλάβει να την διαλευκάνει η Δικαιοσύνη, θα μιλήσω, με αφορμή το γεγονός, για την ασυδοσία που υπάρχει σε μεγάλο μέρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (και όχι μόνο στον Δήμο Άργους – Μυκηνών), ως προς τη χρήση των δημοτικών αυτοκινήτων.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, που εμπλέκεται στο περιστατικό του τραυματισμού του ζεύγους από το Μοναστηράκι, ήταν αυτοκίνητο Πυρόσβεσης (!) που σε έκτακτα περιστατικά οφείλει να λειτουργεί επικουρικά με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Όμως, το αυτοκίνητο αυτό είχε μετατραπεί σε όχημα μεταφοράς… αδέσποτων σκυλιών, με οδηγό ιδιώτη, χωρίς καμία νομιμοποίηση!

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και κανείς δεν κάνει τίποτα. Τα δημοτικά αυτοκίνητα πρέπει να οδηγούνται από οδηγούς του Δήμου, του όποιου Δήμου, και να εκδίδεται Δελτίο Κίνησης για κάθε μετακίνησή τους. Μετά δε την λήξη της όποιας χρήσης, θα πρέπει να σταθμεύουν σε χώρους φυλασσόμενους του Δήμου. Δεν είναι ούτε προσωπικά ούτε… οικογενειακά, να τα παίρνει ο καθένας που έχει… «άκρη» και να τα παρκάρει μόνιμα έξω από το σπίτι του, όπως συμβαίνει και με το μαύρο Ναβάρα (φωτο) που χρησιμοποιεί ο κ. Καμπόσος…

Ο νόμος είναι ξεκάθαρος:

«Για την οδήγηση υπηρεσιακών οχημάτων από Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, Δημάρχους, Αντιδημάρχους, καθώς και μέλη περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων οι ενδιαφερόμενες υπηρεσίες θα πρέπει να υποβάλουν σχετικό αίτημα προς την οικεία Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Η σχετική έγκριση παρέχεται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Με όμοια απόφαση και την ίδια διαδικασία παρέχεται η έγκριση για κατ’ εξαίρεση οδήγηση οχημάτων που ανήκουν στους Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού από ιδιώτες, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, για την αντιμετώπιση φυσικών ή άλλων καταστροφών και μόνο εφόσον έχουν την απαιτούμενη κατά περίπτωση άδεια οδήγησης και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, χωρίς την καταβολή οποιασδήποτε αμοιβής, αποζημίωσης ή επιδόματος.»

Αλλά για την διαιώνιση τέτοιων καταστάσεων ασυδοσίας, που, στην προχθεσινή περίπτωση οδήγησαν και σε σοβαρό περιστατικό σε βάρος της σωματικής ακεραιότητας και της υγείας συμπολιτών, την κύρια ευθύνη φέρει ο Γενικός Γραμματέας της όποιας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που θα έπρεπε να έχει απαιτήσει από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Τροχαίας αυστηρούς ελέγχους στα αυτοκίνητα των υπηρεσιών. Έτσι θα σταματούσε ο κάθε τοπικός άρχων ή δημόσιος υπάλληλος να χρησιμοποιεί κατά τα κέφια του, ως Ι.Χ. τα δημοτικά και κρατικά αυτοκίνητα!

Γιώργος Ν. Μουσταΐρας

———————————————-

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ειδήσεις από την Αργολίδα, την Ελλάδα και τον Κόσμο. 25 χρόνια στην ενημέρωση, 9 χρόνια στο διαδίκτυο. Επικοινωνία: gmoustair@gmail.com – giomoustair@gmail.com – 6945984769 – 6998208172

para

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Τel: 6998208172 / 6945984769 - Ε-mail: giomoustair@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *