Μπάνιο στην Καραθώνα με το αεράκι να φέρνει μια μυρωδιά… σαπίλας!

Μπάνιο στην Καραθώνα με το αεράκι να φέρνει μια μυρωδιά… σαπίλας!

Καμιά φορά, όταν σε βρίσκουν «μπόσικο» στη ζωή μπορείς να πάθεις λαχτάρες που δεν τις φαντάζεσαι. Έτσι κι εγώ, χθες μετά το μεσημέρι, έχοντας απολαύσει ουκ ολίγες φορές τη θάλασσα στο αγαπημένο μου Κιβέρι, πείστηκα να δοκιμάσω και μια φορά την παραλία της Καραθώνας. Όχι, φυσικά, εκεί που ενδημεί η δηλητηριώδης ανεμώνη αλλά αριστερά, προς την μεριά του Αγίου Κωνσταντίνου, μιας και επέμενε πολύ η παρέα μου.

Έφερα, πάντως, και κάποιες αντιρρήσεις: «Έχω κανονίσει να πιω καφέ στο Captain ΝΕΜΟ». Αποφασισμένοι, όμως, αυτοί, με φόρτωσαν πίσω, σε ένα στενό αμάξι, που δεν μπορούσα να κουνήσω τα πόδια μου και με πήραν σηκωτό για την Καραθώνα.

Φτάσαμε, πιάσαμε μια σκιά στα πεύκα, δίπλα σε ένα απίστευτο σκουπιδαριό – δεν τα μαζεύει κανένας; – και βγήκα πιασμένος από τ’ αμάξι, να ξεμουδιάσω.

-Απόλαυσέ το, το μέρος είναι μοναδικό και θα δούμε και τον ήλιο να πέφτει πίσω από τον Μαλεβό, μου τόνισε ένας από την συντροφιά.

Πήρα βαθειά ανάσα. Σαν να μου φάνηκε πως κάτι καμένο μου μύρισε. Πήρα δεύτερη ανάσα. Στη μύτη μου έφτασαν «αρώματα» από κάτι σαπισμένο που χάλαγε.

-Τι μυρίζει, ρε παιδιά; Ρώτησα απορημένος.

-Μη δίνεις σημασία, φυσάει σήμερα ανατολικό αεράκι και είναι από πάνω τα σκουπίδια. Μου απάντησε ο φίλος. Το έχουμε συνηθίσει!

Δεν θέλησα να γίνω σπαστικός, βούτηξα στη θάλασσα και προσπάθησα να απομακρυνθώ όσο μπορούσα δυτικά, μακριά από τα… «αρώματα». Του κάκου, όμως. Η μυρωδιά δεν έλεγε να φύγει. Χώρια που ξανοίχτηκα πολύ και τους φόβισα.

-Μην ξανοίγεσαι και δούμε καμιά λαχτάρα, στην ηλικία σου! Μου φώναξαν.

Τέλος πάντων, έκανα το μπάνιο μου όπως το έκανα και προσπάθησα να τους πείσω να μην μείνουμε πολύ.

-Μα θα χάσουμε το ηλιοβασίλεμα!

-Δεν πειράζει, απάντησα, θα το δούμε μια άλλη φορά όταν δεν θα φυσάει ή όταν έχει αλλάξει… φορά ο αέρας!

Και φύγαμε άρον – άρον…

Γιώργος Ν. Μουσταΐρας

———————————————-

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ειδήσεις από την Αργολίδα, την Ελλάδα και τον Κόσμο. 24 χρόνια στην ενημέρωση, 9 χρόνια στο διαδίκτυο. Επικοινωνία: gmoustair@gmail.com – giomoustair@gmail.com – 6945984769 – 6998208172

para

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *