Γερό το έκτακτο «μπαξίσι» για τον… «ορεινό» Δήμο Επιδαύρου! Δείτε πόσα παίρνει…

Γερό το έκτακτο «μπαξίσι» για τον… «ορεινό» Δήμο Επιδαύρου! Δείτε πόσα παίρνει…

85 μικροί νησιωτικοί και ορεινοί δήμοι ενισχύονται με 20 εκατ. ευρώ, πλέον των ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι). Μεταξύ αυτών και ο Δήμος Επιδαύρου, που χαρακτηρίστηκε… «ορεινός» (λόγω… Αγίου Δημητρίου – Μετόχι και ελέω Γιάννη Μανιάτη), εν αντιθέσει με τον Δήμο Άργους – Μυκηνών που χαρακτηρίστηκε… πεδινός (με Αχλαδόκαμπο, Τουρνίκι, Καρυά, Νιοχώρι, Κεφαλόβρυσο, Σκοτεινή, Αλέα, Φρουσιούνα, Γυμνό, Μαλανδρένι, Προσύμνη, Λίμνες, κ.λ.π., κ.λ.π.)

Ανεξάρτητα από τα ανωτέρω, στην παρούσα περίπτωση, ο Δήμος Άργους – Μυκηνών και να είχε χαρακτηριστί ορεινός δεν θα εδικαιούτο αυτή την ενίσχυση λόγω πληθυσμού…

Τα κριτήρια για την επιλογή των δήμων –όπως αναφέρονται και στη σχετική υπουργική απόφαση- είναι ο πληθυσμός (έως 3.000 κατοίκους), η ορεινότητα (όπως ορίζεται από τον «Καλλικράτη»), ενώ -προκειμένου να αποφευχθούν αδικίες- προστέθηκαν και οι δήμοι με πληθυσμό έως 30.000 κατοίκους και με τουλάχιστον το 50% των δημοτικών ή κοινοτικών ενοτήτων να χαρακτηρίζονται ορεινές.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, χρηματοδοτούνται 11 δήμοι. Εκτός από τους 4 δήμους του Ν. Αρκαδίας, επίσης χρηματοδοτούνται οι δήμοι: Καλαβρύτων (Ν. Αχαΐας), Επιδαύρου (Ν. Αργολίδας), Νεμέας, Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Σικυωνίων (Ν. Κορινθίας), Ελαφονήσου (Ν. Λακωνίας) και Δυτικής Μάνης (Ν. Μεσσηνίας).

Το ποσό της έκτακτης αυτής ενίσχυσης προέρχεται κατά το ήμισυ από τον λογαριασμό με τίτλο «Έσοδα άρθρου 9 Ν.2880/2001 – Τέλη Διαφήμισης» και κατά το υπόλοιπο μέρος από τον λογαριασμό με τίτλο «Φόρος ζύθου υπέρ Δήμων και Κοινοτήτων». Τα 14.450.000 ευρώ θα κατανεμηθούν ισομερώς στους 85 Δήμους, ενώ τα υπόλοιπα 5.550.000 ευρώ θα κατανεμηθούν με βάση τα τελευταία στοιχεία του πραγματικού πληθυσμού της τελευταίας απογραφής.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Δήμος Επιδαύρου πρόκειται να χρηματοδοτηθεί με το βασικό ποσόν των 170.000 ευρώ, το οποίο του αναλογεί στην αρχική μοιρασιά των 14.450.000 ευρώ συν το ποσόν που δικαιούται από τα επιπλέον 5.550.000 ευρώ.

Γιώργος Ν. Μουσταΐρας

———————————————-

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ειδήσεις από την Αργολίδα, την Ελλάδα και τον Κόσμο. 24 χρόνια στην ενημέρωση, 9 χρόνια στο διαδίκτυο. Επικοινωνία: gmoustair@gmail.com – giomoustair@gmail.com – 6945984769 – 6998208172

para

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *