Χούνη Καρυάς: Χωρίς νερό εδώ και δέκα ημέρες – Μπάνιο με… εμφιαλωμένο!

Χούνη Καρυάς: Χωρίς νερό εδώ και δέκα ημέρες – Μπάνιο με… εμφιαλωμένο!

Αποπνικτικός ο καύσωνας των τελευταίων ημερών και όσοι τυχεροί είχαμε πρόσβαση σε νερό τρέχαμε κάθε τρεις και λίγο στο ντους να δροσιστούμε. Δυστυχώς, όμως, δεύτερη δεκαετία 21ου αιώνα και μια ανάσα δίπλα μας υπήρχαν συνάνθρωποι που όχι μόνον δεν είχαν μια σταγόνα νερό να δροσιστούνε αλλά ούτε νερό για το καζανάκι του μπάνιου δεν είχανε και δεν έχουνε! Μιλώ για τον οικισμό Χούνη Καρυάς, όπου κάποτε πηγαίναμε να γεμίσουμε μπιτόνια με καλό νερό που κατέβαινε από το Πρακατσάκι, ψηλά από το Αρτεμίσιο…

Στη Χούνη, λοιπόν, εδώ και πάνω από 10 μέρες, δεν έχουν σταγόνα νερό και παρά τις διαμαρτυρίες και τις παραστάσεις τους στη ΔΕΥΑΡ-Μ τίποτα δεν γίνεται. Ούτε στο πανηγύρι του χωριού, της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, είχανε νερό να κάνουν μπάνιο και κάνανε με… εμφιαλωμένο!

Όπως, χαρακτηριστικά, μας κατήγγειλε ο τοπικός Σύμβουλος και κάτοικος εκεί, Βασίλης Γ. Καραντζούλης: «Τις τελευταίες 100 ημέρες, ζήτημα είναι αν είχε ο οικισμός 40 μέρες νερό»!

Και να σκεφτούμε πως το νερό κατεβαίνει με φυσική ροή, με μηδενικό κόστος μεταφοράς για την ΔΕΥΑΡ-Μ! Και όλη αυτή η τραγική κατάσταση είναι αποτέλεσμα της αλλαγής του καταστατικού ύδρευσης, που αφήνει μεγάλα περιθώρια κατασπατάλησης του νερού για αρδεύσεις κηπευτικών και… χωραφιών. Το παλιό καταστατικό ύδρευσης προέβλεπε 30 κυβικά ανά μήνα σε κάθε καταναλωτή. Με το καινούργιο καταστατικό προβλέπεται η συνολική χρήση 240 κυβικών το χρόνο. Έτσι, όπως μας τόνισε κάτοικος του οικισμού: «Βλέπεις κήπο με 2 στρέμματα ζαρζαβατικά να έχει φουντώσει, βλέπεις ελαιοχώραφο με τις ελιές ποτισμένες, φρέσκες – φρέσκες και πιο κάτω να μην υπάρχει νερό σταγόνα»!

«Έρχεται κάποιος δυο μήνες το χρόνο να μείνει για διακοπές και ποτίζει, όσο θέλει, ανεξέλεγκτα, μιας και καλύπτεται από το όριο των 240 κυβικών το χρόνο. Και όχι μόνον αυτό αλλά στις βρύσες μας περνάει αέρας,  αφού  το νερό δεν φτάνει μέχρι κάτω και χρεωνόμαστε και την… ροή του αέρα, μιας και τα ρολόγια γράφουν»!

Η κατάσταση είναι απελπιστική και οι κάτοικοι έχουν φτάσει στο απροχώρητο, έτοιμοι να καταφύγουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις και να ζητήσουν την επέμβαση Εισαγγελέα μήπως και το πρόβλημά τους λυθεί, επιτέλους!

Γιώργος Ν. Μουσταΐρας

———————————————-

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ειδήσεις από την Αργολίδα, την Ελλάδα και τον Κόσμο. 24 χρόνια στην ενημέρωση, 9 χρόνια στο διαδίκτυο. Επικοινωνία: gmoustair@gmail.com – giomoustair@gmail.com – 6945984769 – 6998208172

para

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Τel: 6998208172 / 6945984769 - Ε-mail: giomoustair@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *