Τα Καμάκια τ’ Αναπλιού (2): Τεχνικές & τακτικές προσέγγισης των τουριστριών

Τα Καμάκια τ’ Αναπλιού (2): Τεχνικές & τακτικές προσέγγισης των τουριστριών

Κύριος χώρος δράσης των καμακιών ήταν η πλαζ της Αρβανιτιάς. Οι μέθοδοι προσέγγισης του «αντικειμένου του πόθου» (της τουρίστριας δηλαδή), ήσαν διάφορες και με φαντασία.

Μια απ’ αυτές ήταν η μέθοδος του αντηλιακού. Έπαιρναν, λοιπόν, ένα μικρό χαριτωμένο σκυλάκι και το τάιζαν, ρίχνοντας μέσα στο φαΐ του και λίγο αντηλιακό, που ως γνωστόν μυρίζει έντονα με άρωμα καρύδας. Το σκυλάκι σιγά – σιγά μάθαινε να ταυτίζει το φαγητό με την μυρωδιά του αντηλιακού. Μετά το αφήνανε μια – δυο μέρες χωρίς φαΐ και το παίρνανε κάτω στην Αρβανιτιά. Το σκυλί μυρίζοντας το αντηλιακό που έβαζαν οι τουρίστριες (δεν γινόταν τότε χαμός στην πλαζ) έτρεχε προς το μέρος τους, κάνοντας νάζια, αναζητώντας… φαγητό. Από ‘κει και πέρα ήταν εύκολο.

-Τι χαριτωμένο σκυλάκι!

-Σας αρέσει ματμαζέλ; κ.λπ., κ.λ.π….

Εδώ θα πρέπει να τονισθεί πως μετά την εξάπλωση της μόδας του κυνηγίου αλλοδαπών, σταμάτησαν ξαφνικά οι κοπάνες στο μάθημα των Γαλλικών από το Γυμνάσιο και οι τάξεις ήταν πλήρεις. Επίσης, επειδή υπήρξε ξαφνικά αυξημένη επιθυμία εκμάθησης ξένων γλωσσών, ο Στρατηγάκης άνοιξε το πρώτο του παράρτημα στην επαρχία, στο Ναύπλιο!

Επανέρχομαι όμως στην Αρβανιτιά.

Άλλη μέθοδος προσέγγισης ήταν αυτή της πετσέτας. Πήγαινε ένας, πρωί -πρωί, στην πλαζ και άπλωνε σε διάφορα σημεία πετσέτες. Όταν αργότερα άρχιζε η προσέλευση των τουριστριών, τα καμάκια κολύμπαγαν δήθεν αμέριμνα και κόβανε κίνηση. Βλέπανε, λοιπόν, πού έβαζε την πετσέτα της να ξαπλώσει κάποια όμορφη και καλλίγραμμη και… διάλεγαν την πιο κοντινή, απλωμένη από πριν, πετσέτα…

-Ωραία μέρα σήμερα ματμαζέλ!…

(συνεχίζεται)

Γιώργος Ν. Μουσταΐρας

Διαβάστε ακόμη: Τα Καμάκια τ’ Αναπλιού (1): Καμάκια & «Οκτάπους»

Το κείμενο είχε δημοσιευτεί σε συνέχειες στον έντυπο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ.

———————————————-

parios aug

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ειδήσεις από την Αργολίδα, την Ελλάδα και τον Κόσμο. 24 χρόνια στην ενημέρωση, 9 χρόνια στο διαδίκτυο. Επικοινωνία: gmoustair@gmail.com – giomoustair@gmail.com – 6945984769 – 6998208172

para

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *