Και νέο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στο Άργος!

Και νέο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στο Άργος!

Και νέο περιστατικό λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου παρουσιάστηκε στην Αργολίδα. Συμπολίτης, κάτοικος γειτονικής κοινότητας του Άργους, παρουσίασε υψηλό πυρετό (39-40 βαθμούς) την Τετάρτη 12 Ιουλίου, ο οποίος δεν έπεφτε με τα αντιπυρετικά.

Παράλληλα, παρουσίασε ρίγη και καταβολή δυνάμεων, έτσι, την Παρασκευή 14 Ιουλίου κατέφυγε στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Άργους, όπου του έγινε άμεση εισαγωγή και του δόθηκε ισχυρή αντιβίωση.  Ταυτόχρονα ελήφθη βιολογικό υλικό από τον ασθενή, που εστάλη στο ΚΕΕΛΠΝΟ για να γίνει τεστ ταυτοποίησης του ιού του Δυτικού Νείλου.

Ο τυχερός μέσα στην ατυχία του συμπολίτης, χάρη στις φροντίδες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Παθολογικής κλινικής, ξεπέρασε, τελικά, το πρόβλημά του και εξήλθε υγιής μετά από μια εβδομάδα.

Το τεστ στο ΚΕΕΛΠΝΟ είχε βγει θετικό αλλά ο συμπολίτης απέφυγε τα χειρότερα!

Αναρωτιόμαστε, μετά και από το δεύτερο, γνωστό, περιστατικό, αν έχει γίνει, και πόσο επιτυχής μπορεί να θεωρηθεί, ψεκασμός καταπολέμησης κουνουποειδών στην περιοχή από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Γιώργος Ν. Μουσταΐρας

———————————————-

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ


ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ειδήσεις από την Αργολίδα, την Ελλάδα και τον Κόσμο. 24 χρόνια στην ενημέρωση, 9 χρόνια στο διαδίκτυο. Επικοινωνία: gmoustair@gmail.com – giomoustair@gmail.com – 6945984769 – 6998208172

para

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *