Αυτή είναι η καθημερινή συνήθεια που προκαλεί καρκίνο

Αυτή είναι η καθημερινή συνήθεια που προκαλεί καρκίνο

Ο καρκίνος, δυστυχώς, μαζί με τα καρδιακά νοσήματα και τα εγκεφαλικά “θερίζουν” κυριολεκτικά στην εποχή μας. Και όμως, μια μικρή αλλαγή στις καθημερινές μας συνήθειες θα μπορούσαν να σώσουν πολλές ζωές από την επέλαση της επαράτου νόσου.

Όσοι περνούν τις περισσότερες ώρες τις ημέρας τους καθιστοί αντιμετωπίζουν έως και κατά 66% αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν κάποιες μορφές συγκεκριμένες καρκίνου, σε σύγκριση με άτομα που κινούνται περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αναφέρει έκθεση της επιθεώρησης Journal of the National Cancer Institute.

Στο παραπάνω συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές ύστερα από την ανάλυση 43 παλαιότερων μελετών που αφορούν στη σχέση μεταξύ της καθιστικής ζωής και του καρκίνου.

Σύμφωνα με την έκθεση, η καθιστική ζωή φαίνεται πως συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου (κατά 24%), αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του ενδομητρίου στις γυναίκες (κατά 32%) και αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα (κατά 21%).

Η παρακολούθηση τηλεόρασης συνδέεται με τον αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου σε ποσοστό 54% και με τον αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του ενδομητρίου σε ποσοστό 66%.

Για κάθε επιπλέον δύο ώρες που καθόμαστε μέσα στην ημέρα, ο κίνδυνος καρκίνου του παχέος εντέρου είναι αυξημένος κατά 8%, ενώ ο κίνδυνος καρκίνου του ενδομητρίου κατά 10%.

Παρόλα αυτά, οι ερευνητές δεν εντόπισαν κάποια σχέση μεταξύ της καθιστικής ζωής και άλλων μορφών καρκίνου, όπως ο καρκίνος του μαστού ή του προστάτη.

Τέλος, έκθεση της επιθεώρησης Journal of the National Cancer Institute τονίζει ότι εκτός από το να γυμναζόμαστε και να κινούμαστε περισσότερο, εξίσου σημαντικό είναι να προσπαθήσουμε να καθόμαστε λιγότερες ώρες μέσα στην ημέρα.

Πηγή: tragiko.eu

———————————————-

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ


ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ειδήσεις από την Αργολίδα, την Ελλάδα και τον Κόσμο. 24 χρόνια στην ενημέρωση, 8 χρόνια στο διαδίκτυο. Επικοινωνία: gmoustair@gmail.com – giomoustair@gmail.com – 6945984769 – 6998208172

para

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *