Πώς να καθυστερήσετε την περίοδό σας… για περισσότερα μπάνια στη θάλασσα!

Πώς να καθυστερήσετε την περίοδό σας… για περισσότερα μπάνια στη θάλασσα!

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό λίγες μέρες ή ώρες πριν τις διακοπές σας να… αδιαθετείτε. Και αν είστε από τις τυχερές που δεν έχουν πόνους και δεν τις ενοχλεί το tabοn, τότε μην μπείτε στον κόπο να διαβάσετε το παρακάτω θέμα γιατί απλά είστε ευλογημένες από τη φύση.

Αν όμως, οι μέρες της περιoδoυ σας είναι στην κυριολεξία ένας εφιάλτης για εσάς, τότε σας έχουμε μερικές συμβουλές τις οποίες αν εφαρμόσετε θα μπορέσετε να καθυστερήσετε την έμμηνo ρύση για κάποιες μέρες, έτσι ώστε να απολαύσετε τις διακοπές σας.

To μυστικό για την καθυστέρηση της περιoδoυ είναι να διατηρηθεί η πρoγεστερόνη που βρίσκεται στον οργανισμό, σε υψηλά επίπεδα. Κατά τη διάρκεια της εμμήνoυ ρύσεως, τα επίπεδα αυτά πέφτουν με αποτέλεσμα να έχουμε αιμoρραγία.

Και μπορεί τα αντισυλληπτικά και γενικότερα τα χάπια να είναι αποτελεσματικά στην καθυστέρησή της, αλλά επειδή μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνα για τον οργανισμό αν δε ληφθούν με πολλή προσοχή και έπειτα από συμβουλή γυναικoλόγoυ, καλύτερα να τα αποφύγετε.

Αντ’ αυτού, προτιμήστε κάποιες φυσικές μεθόδους οι οποίες περιλαμβάνουν βότανα και οι οποίες αποδεδειγμένα διατηρούν τα επίπεδα προγεστερόνης υψηλά ενώ δεν προκαλούν περαιτέρω επιπλοκές στον κύκλο. Όσο και αν σας ακούγεται περίεργο, το τσάι από φύλλα μαϊντανού είναι αποτελεσματικό και πανεύκολο στην παρασκευή.

Βράστε μία χούφτα από φρέσκα φύλλα μαϊντανού σε νερό για περίπου 30 λεπτά. Πιείτε 3-4 γουλιές κάθε μέρα και πραγματικά θα εκπλαγείτε. Eναλλακτικά, παρασκευάστε τσάι από τζίντζερ ή μυριόφυλλο (θα το βρείτε σε ειδικά μαγαζιά) αν δε σας αρέσει η γεύση του μαϊντανού. Προσοχή, μην εφαρμόσετε όλες τις συμβουλές μαζί αλλά μία κάθε φορά, ώστε να αποφασίσετε τι είναι πιο αποτελεσματικό για τον οργανισμό σας.

Θυμηθείτε ότι πριν κάνετε ο,τιδήποτε, θα πρέπει να έχετε σοβαρό λόγο για να καθυστερήσετε την έμμηνo ρύση σας και φυσικά κάτι τέτοιο να μην το κάνετε συστηματικά. Αν παρατηρήσετε οποιαδήποτε ανωμαλία ή αλλαγή στον κύκλο σας, επικοινωνήστε με το γιατρό σας.

Καλές βουτιές…

———————————————-

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ


ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ειδήσεις από την Αργολίδα, την Ελλάδα και τον Κόσμο. 24 χρόνια στην ενημέρωση, 8 χρόνια στο διαδίκτυο. Επικοινωνία: gmoustair@gmail.com – giomoustair@gmail.com – 6945984769 – 6998208172

para

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *