Στο Μουσείο της Ακρόπολης Αθηνών η παρουσίαση του «ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΟΠΟΣ», Πελοπόννησος / Άργος- Μυκήνες

Στο Μουσείο της Ακρόπολης Αθηνών η παρουσίαση του «ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΟΠΟΣ», Πελοπόννησος / Άργος- Μυκήνες

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 έγινε η παρουσίαση του προγράμματος του  καλλιτεχνικού, ερευνητικού site specific project «ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΟΠΟΣ», Πελοπόννησος/Άργος- Μυκήνες, που διευθύνει η θεατρολόγος και κριτικός, Ελένη Βαροπούλου  και θα διεξαχθεί  στο Άργος, τις Μυκήνες και την ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας από 3 έως 9 Ιουλίου.

Πρόκειται για ένα διεθνές εγχείρημα, 20 χρόνια αφότου έληξε το ιστορικό site specific Φεστιβάλ Άργους (1994-1997), το οποίο ανέπτυσσε τις καλλιτεχνικές δράσεις του σε αρχιτεκτονικά μνημεία, αρχαία και σύγχρονα, σε αρχαιολογικούς χώρους και εργοστάσια της περιοχής.

Το project, που πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας (ΕΑΣΑ), ξεκινά φέτος από το Νομό Αργολίδας, με στόχο αφενός να συνεχίσει τις δράσεις στην περιοχή καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου και αφετέρου να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η παρουσίαση έγινε στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης Αθηνών, που παραχωρήθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από τον Διευθυντή του, διεθνούς φήμης αρχαιολόγο και έλκοντα την καταγωγή του από την Κίο της Μικράς Ασίας, Δημήτρη Παντερμαλή, ενώπιον μεγάλου αριθμού καλλιτεχνικών συντακτών Μ.Μ.Ε. πανελλαδικής εμβέλειας και τοπικών δημοσιογράφων της Αργολίδας.

????????

Στο πάνελ των ομιλητών ήσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος, η υπεύθυνη υλοποίησης του project Ελένη Βαροπούλου και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Εκτός των δημοσιογράφων παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Θανάσης Βαλτινός, οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός & Γιάννης Γκιόλας, η Αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ελένη Παναγιωτοπούλου, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Φάνης Στεφανόπουλος & Γιάννης Σαρρής, ο Δημοτικός σύμβουλος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Νταβίλης κ.α.

Ο Αργείος Ρεπόρτερ

———————————————-

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ


ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ειδήσεις από την Αργολίδα, την Ελλάδα και τον Κόσμο. 24 χρόνια στην ενημέρωση, 8 χρόνια στο διαδίκτυο. Επικοινωνία: gmoustair@gmail.com – giomoustair@gmail.com – 6945984769 – 6998208172

para

 

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Τel: 6998208172 / 6945984769 - Ε-mail: giomoustair@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *