Ταβέρνα Κατσίρης και Palm café μας υποδέχονται στο μαγευτικό Κιβέρι (pics)

Ταβέρνα Κατσίρης και Palm café μας υποδέχονται στο μαγευτικό Κιβέρι (pics)

Το Κιβέρι, στο Νοτιανατολικό μυχό του Αργολικού κόλπου, είναι από τα μέρη που «ερωτεύεσαι» έτσι ξαφνικά για τη νηνεμία και τη γαλήνη που σου προκαλεί, με το που πατάς το πόδι σου εκεί.

Το πανέμορφο παραλιακό χωριό της Αργολίδας είναι ένας ιδανικός τουριστικός προορισμός για τους ντόπιους αλλά και περιζήτητος από τους επισκέπτες του νομού για μπάνιο στις δύο οργανωμένες παραλίες του, καλό φαγητό και διασκέδαση.

Αποτέλεσμα εικόνας για Κιβέρι

Έχει δύο οργανωμένες παραλίες. Την πρώτη, γνωστή και ως μεγάλη παραλία, την συναντάς μπροστά σου κατεβαίνοντας την μεγάλη κατηφόρα. Για να πας στην δεύτερη παραλία, πρέπει να φτάσεις ως τον φάρο. Θα βρεθείς σε μια μικρή πλαζ με πέτρες που τα νερά της είναι μεν βαθιά αλλά πολύ καθαρά.

Στο να αποτελεί το Κιβέρι τόπο ιδανικό για τις οικογένειες αλλά και για τη νεολαία, εκτός από τις φυσικές ομορφιές που προσφέρει απλόχερα, έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο και κάποιες επιχειρήσεις του χωριού. Γιατί, πάνω απ’ όλα, τους τόπους τους φτιάχνουν (και τους χαλάνε…) οι άνθρωποι!

Πρωτοπόρος στον τομέα της φιλοξενίας έχει χαρακτηριστεί ο Γιώργος Κατσίρης που προσφέρει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να περάσουνε αξέχαστες στιγμές με μπάνιο, καφέ, ποτό και ξεχωριστά πιάτα παραδοσιακής κουζίνας στις επιχειρήσεις του.

????????

Η ταβέρνα Κατσίρης (τηλ. 27510 47745) και η καφετέρια – μπαρ Palm café, που βρίσκονται στην είσοδο της παραλίας, αποτελούν ιδανικό κίνητρο για να απολαύσετε από αρκετές ώρες έως και αρκετές μέρες τις διακοπές σας στο μαγευτικό Κιβέρι.

????????

Και φυσικά, σας δίνουν την ευκαιρία να χαρείτε και την θάλασσα που απλώνεται μπροστά, με τις ξαπλώστρες που διαθέτουν στην παραλία.

????????

Κιβέρι – Ο ιδανικός προορισμός διακοπών

Το Κιβέρι θα το συναντήσετε 12 χιλιόμετρα από το Άργος και 15, περίπου, χιλιόμετρα από το Ναύπλιο και το Άστρος. Ανήκει στο Δήμο Άργους – Μυκηνών και στην απογραφή του 2011 βρέθηκε να έχει 911 κατοίκους.

Στην παραλία του Κιβερίου σώζονται έως σήμερα δύο χαρακτηριστικά σπίτια της παλιάς εποχής. Το ένα ανήκε στον Μιχάλη και Μαγδαληνή Ιατρού (σήμερα ανήκει στον Κωνσταντίνο Γκάβρο). Περιβάλλεται από διπλό τοίχο με πολεμίστρες. Το άλλο βρίσκεται ακριβώς δίπλα του και ανήκε στον Γεώργιο Ιατρού, άλλοτε δήμαρχο Ναυπλίου (σήμερα ανήκει στο Δημήτριο Γκίκα).

Δίπλα στον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου έχουν ανακαλυφθεί θολοειδείς μυκηναϊκοί τάφοι, ενώ στην περιοχή υπήρχε ναός του Γενέσιου Ποσειδώνα.

Στην περιοχή υπάρχει υποθαλάσσια πηγή γλυκού νερού, o Aνάβαλος, από την οποία αρδεύεται η Αργολίδα.

Γιώργος Ν. Μουσταΐρας

Φωτοάλμπουμ

????????

????????

????????

????????

????????

kats 6

????????

———————————————-

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ


ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ειδήσεις από την Αργολίδα, την Ελλάδα και τον Κόσμο. 24 χρόνια στην ενημέρωση, 8 χρόνια στο διαδίκτυο. Επικοινωνία: gmoustair@gmail.com – giomoustair@gmail.com – 6945984769 – 6998208172

para

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Τel: 6998208172 / 6945984769 - Ε-mail: giomoustair@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *