Δείτε πώς ήταν το λιμάνι του Ναυπλίου το 1903! (photo)

Δείτε πώς ήταν το λιμάνι του Ναυπλίου το 1903! (photo)

Το όμορφο Ναύπλιο με το γνωστό του λιμάνι, το έχουμε μάθει όλοι μας με τη σημερινή του μορφή… 114 χρόνια νωρίτερα η εικόνα του ήταν λίγο διαφορετική!

Τα super yachts και τα κρουαζιερόπλοια που καταφθάνουν αρκετά συχνά, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, τότε δεν υπήρχαν. Αντιθέτως, τα όμορφα καραβάκια, που βλέπετε στη φωτογραφία, δημιουργούν ένα άκρως ρομαντικό και λίγο καταθλιπτικό τοπίο.

photo1

Εικόνα άλλης εποχής, όταν τα πράγματα ήταν πιο απλά και οι άνθρωποι πραγματικά ευτυχισμένοι με αυτά που είχαν. Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 1903, από τον Γαλλοελβετό φωτογράφο Φρεντερίκ Μπουασονά, που αγάπησε πολύ τη χώρα μας και επί τριάντα χρόνια την πρόβαλε σε όλο τον κόσμο, με το ρόλο, όχι μόνο του φωτογράφου, αλλά και του συγγραφέα, εικονογράφου και εκδότη βιβλίων.

photo1

Οι φωτογραφίες είναι από την Αργολική Αρχειακή Βιβλιοθήκη Ιστορίας και Πολιτισμού. Μία εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει στο διαδίκτυο και σίγουρα αξίζει να την επισκεφτείτε.

Ι.Μ.

———————————————-

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ


ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ειδήσεις από την Αργολίδα, την Ελλάδα και τον Κόσμο. 24 χρόνια στην ενημέρωση, 8 χρόνια στο διαδίκτυο. Επικοινωνία: gmoustair@gmail.com – giomoustair@gmail.com – 6945984769 – 6998208172

para

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *