Φυσιολατρική Ορειβατική Ομάδα Αργολίδας: Από την Ερμιονίδα στην κορυφή των Γερανείων (εικόνες)

Φυσιολατρική Ορειβατική Ομάδα Αργολίδας: Από την Ερμιονίδα στην κορυφή των Γερανείων (εικόνες)

Την Κυριακή 9 Απριλίου υλοποιήθηκε μια ακόμη φυσιολατρική εξόρμηση από την Φυσιολατρική Ορειβατική Ομάδα Αργολίδας, αυτή τη φορά με προορισμό τα Γεράνεια όρη, τη λίμνη Βουλιαγμένης στην Περαχώρα και το αρχαίο Ηραίο της περιοχής.

Η πεζοπορία στα Γεράνεια ξεκίνησε από την Μονή  Οσίου Παταπίου και κατέληξε στο χωριό Πίσια.  Ανεβαίνοντας ήταν φανταστική η θέα του Κορινθιακού κόλπου και της γύρω περιοχής. Η ανάβαση έφτασε μέχρι την κορυφή των Γερανείων. Κατηφορίζοντας για το τέλος της διαδρομής συναντήσαμε το πυκνό δάσος που μας χάρισε απλόχερα την δροσιά του και όμορφες εικόνες πράσινου.

????????

Η απόσταση της διαδρομής ήταν περίπου 7 χιλιόμετρα, με υψομετρική διαφορά κάπου τα 520 μ. και μέγιστο υψόμετρο τα 1032 μ.

????????

Ακολούθησε πλούσιο τραπέζι στη οικογενειακή ταβέρνα του Βασίλη, στην Περαχώρα.

Η εξόρμηση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην λίμνη Βουλιαγμένης και στο ακρωτήριο Ηραίου, με τον πανέμορφο φάρο και τον θαυμαστό αρχαιολογικό χώρο πάνω στην θάλασσα, αφιερωμένο στην Ήρα Ακραία ή Ήρα Λιμενία.

????????

ρεπορτάζ – φωτορεπορτάζ: Γιώργος Ν. Μουσταΐρας

———————————————-

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ


ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ειδήσεις από την Αργολίδα, την Ελλάδα και τον Κόσμο. 24 χρόνια στην ενημέρωση, 8 χρόνια στο διαδίκτυο. Επικοινωνία: gmoustair@gmail.com – giomoustair@gmail.com – 6945984769 – 6998208172

para

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *