Δήμος Ερμιονίδας: “Σφαγή” Λάμπρου με Κέλλυ – Απάντηση με οσμή σκανδάλου!

Δήμος Ερμιονίδας: “Σφαγή” Λάμπρου με Κέλλυ – Απάντηση με οσμή σκανδάλου!

“Βγήκαν τα μαχαίρια” στον Δήμο Ερμιονίδας, όπου ο Τάσος Λάμπρου, επικεφαλής της «Προοδευτικής Συμμαχίας Ερμιονίδας», εγκαλεί τον Δήμαρχο Δημήτρη Σφυρή για την χρήση υπηρεσιακού αυτοκινήτου από την αντιδήμαρχο Καλλιόπη (Κέλλυ) Φωστίνη και η αντιδήμαρχος δεν αφήνει να πέσει κάτω… κουβέντα:

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ….ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΔΥΟ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου Ερμιονίδας για το οικονομικό έτος 2016 ο Δήμαρχος κ. Δ. Σφυρής εισηγήθηκε την αναγκαιότητα ο Δήμος μας να αποκτήσει ένα νέο δημαρχιακό αυτοκίνητο νέας τεχνολογίας, πιο οικονομικό, αφού θα καίει πετρέλαιο και θα αντικαταστήσει το προηγούμενο, το οποίο είναι αυτοκίνητο 15ετίας. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης δεν αρνήθηκαν αυτή την αναγκαιότητα και ψήφισαν την εισήγηση, οι οποίοι όμως δεν είχαν καμία ενημέρωση για την επιλογή τύπου αυτοκινήτου από το Δήμαρχο, ήταν μία προσωπική του απόφαση.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κυκλοφορούν ταυτόχρονα δύο δημαρχιακά αυτοκίνητα, το ένα το καινούριο από το Δήμαρχο κ. Δ. Σφυρή και το δεύτερο το παλιό από την Αντιδήμαρχο κ. Κ. Φωστίνη. Αυτό δεν προβλέπεται από καμία διάταξη, από κανένα κανονισμό. Έτσι θα κάνουμε οικονομία; Τι πρότυπα δείχνετε στους δημότες; Σε παλαιότερο δελτίο τύπου σας έχω επισημάνει ότι τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα δε μπορούν να χρησιμοποιούνται για προσωπική, επαγγελματική και οικογενειακή χρήση. Δε μπορούν να μεταφέρουν εμπορεύματα, να κυκλοφορούν απογευματινές και βραδινές ώρες. Να βρίσκονται έξω από τα σπίτια σας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το παλιό δημαρχιακό αυτοκίνητο απαιτείται να παροπλιστεί και να χρησιμοποιείται σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Μη μας αναγκάζετε να προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες που θα τινάξουν στον αέρα τον προϋπολογισμό των καυσίμων.

Μαζευτείτε λοιπόν και σας καλώ να εφαρμόσετε την κείμενη νομοθεσία σχετικά με την χρήση υπηρεσιακών αυτοκινήτων στους ΟΤΑ.

Μαζευτείτε λοιπόν και μην προκαλείτε τους δημότες μας γιατί πολλές φορές και ιδιαίτερα χθες στην Ερμιόνη, το παλιό δημαρχιακό αυτοκίνητο είχε παραβιάσει τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας αφού είχε παρκάρει σε σημείο που απαγορευόταν η στάση και η στάθμευση.

Μαζευτείτε λοιπόν. Δεν έχουμε δύο Δημάρχους για να έχουμε δύο δημαρχιακά αυτοκίνητα. Σεβαστείτε το δημοτικό χρήμα σε μία δύσκολη περίοδο για τον τόπο μας και την πατρίδα μας.

Μαζευτείτε λοιπόν. Αν συμβεί κάποιο ατύχημα και έχετε σε υπηρεσιακά αυτοκίνητα άτομα του οικογενειακού σας περιβάλλοντος και η χρήση γίνεται για οικογενειακούς – κοινωνικούς λόγους θα υπάρχουν σοβαρές αστικές, ποινικές και διοικητικές ευθύνες. Σας προστατεύω που ασκώ αυτή την σκληρή κριτική για το δικό σας καλό και για το δημοτικό συμφέρον.

Μαζευτείτε λοιπόν. Την περίοδο που πιέζετε τους δημότες να πληρώσουν τα δημοτική τέλη, την χρήση του νερού δε μπορείτε να δείχνετε αυτή την συμπεριφορά. Σε κανένα Δήμο δεν κυκλοφορούν, δεν χρησιμοποιούνται δύο δημαρχιακά αυτοκίνητα.

Λοιπόν δείξτε σοβαρότητα για να μπορέσει να λειτουργήσει ο Δήμος προς όφελος των δημοτών μας και επιτέλους ήταν μία δέσμευσή σας ως υποψήφιος Δήμαρχος για σωστή και μη σπάταλη χρήση των υπηρεσιακών αυτοκινήτων.

Τάσος Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»

Και η Απάντηση

ΑΝΑΥΔΟΣ ΚΑΙ ΑΜΗΧΑΝΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΤΑ ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ…

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ.ΛΑΜΠΡΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΨΕΙ.

Κύριε Λάμπρου ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ότι ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Ερμιονίδος νόμιμα κυκλοφορώ το υπηρεσιακό όχημα του Δήμου και όχι Δημαρχιακό όπως εσείς και ο περίγυρος σας θέλετε να αποκαλείται για την δημιουργία εντυπώσεων. Προς επιβεβαίωση των λεγομένων μου, σας επισυνάπτω απόσπασμα της υπ’αρ. 8717/432 απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου(συν.1). Επειδή όμως τυχαίνει να έχετε επιλεκτική μνήμη, ξεχάσατε να αναφέρετε στα δημοσιεύματά σας ότι ουδέποτε στο παρελθόν είχατε εκδώσει ανάλογες άδειες ώστε να μπορείτε να οδηγείτε τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα νόμιμα(συν.2)!!! Τότε προφανώς δεν θέλατε να προστατεύσετε  τους συνεργάτες σας από αστικές ποινικές και διοικητικές ευθύνες.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι ασκώ τιμητικά το λειτούργημα της Αντιδημάρχου επί 2 συνεχή έτη ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΜΕΙΒΟΜΑΙ, χρησιμοποιώντας για υπηρεσιακούς λόγους επί μακρόν το προσωπικό μου αυτοκίνητο. Και το λέω αυτό γιατί εσείς από τις θέσεις που κατείχατε αμειφτήκατε κανονικά και για πολλά έτη. ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΩ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΥΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΚΟΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΗΤΕΣ! Σημειώνω επίσης δεν έχω εκμεταλλευτεί τη θέση μου για να ικανοποιήσω οικονομικά συμφέροντα τόσο δικά μου όσο και του συζύγου μου.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙΤΕ ΑΥΤΟ;

Ψάχνοντας κανείς στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ μπορεί να δει κύριε Λάμπρου ότι οι συνολικές απολαβές σας συμπεριλαμβανομένων και της συζύγου σας από το Δήμο μόνο για τα Έτη 2011 εως 2014 ανέρχονται στο ποσό των 72.000 ευρώ. Πως το χαρακτηρίζετε αυτό εσείς κύριε Λάμπρου; ΝΟΜΙΜΟ και ΗΘΙΚΟ; Ειλικρινά πότε ανακαλύψατε εσείς κύριε Λάμπρου την ευαισθησία σας για τα συμφέροντα των Δημοτών;

Όσο για τα καύσιμα που σας έχει πιάσει ο πόνος τις τελευταίες μέρες θα πρέπει εσείς να απολογηθείτε στους Δημότες για τις καταναλώσεις των καυσίμων επί δική σας θητείας όταν τα απορριμματοφόρα ήταν γεμάτα και ακινητοποιημένα. Επι παραδείγματι τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ του 2014 (συν.3) κατά τη θητεία σας με τα απορριμματοφόρα σχεδόν παροπλισμένα με τα σκουπίδια στους δρόμους για 5 μήνες,  χωρίς συλλογή ανακύκλωσης, χωρίς  τη χρήση ανυψωτικού και ενδεχομένως και άλλων μηχανημάτων εμφανίζονται καταναλώσεις 6.533 λίτρων. Τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ του 2016 (συν. 4) επί θητείας μας η κατανάλωση ήταν 5.949,46 λίτρα, με διπλές καθημερινές βάρδιες των οχημάτων, χρήση ανυψωτικού και μηχανημάτων,  6 μέρες την εβδομάδα και με την Ερμιονίδα καθαρή! Μήπως λοιπόν κύριε Λάμπρου είχατε τινάξει εσείς τον προϋπολογισμό των καυσίμων στον αέρα κατά τη θητεία σας;

Κύριε Λάμπρου ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ, ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ, ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΚΚΙΝΙΖΕΤΕ γιατί ΕΣΕΙΣ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΠΟΝΗΡΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ!!!

ΦΩΣΤΙΝΗ ΠΟΥΛΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
ΑΜΙΣΘΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Επισυναπτόμενα έγγραφα

file-1

file-2

file-3

file-4

———————————————-

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ


ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ειδήσεις από την Αργολίδα, την Ελλάδα και τον Κόσμο. 23 χρόνια στην ενημέρωση, 7 χρόνια στο διαδίκτυο. Επικοινωνία: gmoustair@gmail.com – giomoustair@gmail.com – 6945984769 – 6998208172

para

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *