Γριά, γριά αλλά της “έκοβε” εκεί που έπρεπε… (ΑΝΕΚΔΟΤΟ)

Γριά, γριά αλλά της “έκοβε” εκεί που έπρεπε… (ΑΝΕΚΔΟΤΟ)

Ένας χωρικός πάει για ψώνια στο χωριό, αλλά χαλάει το αυτοκίνητό του και αναγκάζεται να το πάει για επισκευή στο συνεργείο της περιοχής.

Επειδή όμως η επισκευή δεν μπορεί να γίνει την ίδια μέρα, αποφασίζει να γυρίσει σπίτι του με τα πόδια. Το πρόβλημά του είναι πώς θα κουβαλήσει τα πράγματα, που αγόρασε δηλ. 5 κιλά μπογιά, έναν άδειο κουβά, 2 κότες και μια χήνα.

Ενώ προβληματίζεται τον πλησιάζει μια γριούλα που όπως φαίνεται έχει χαθεί…

– Μήπως μπορείτε να μου πείτε, πως θα πάω στην οδό Άρεως 22, ρωτάει εκείνη.

– Βέβαια το αγρόκτημα μου είναι εκεί κοντά, ελάτε μαζί μου. Το πρόβλημα μου είναι πώς θα κουβαλήσω τα ψώνια μου…

– Απλούστατο, λέει η γριούλα. Βάλτε το κουτί της μπογιάς μέσα στον άδειο κουβά και πιάστε τον με το ένα χέρι, πιάστε την χήνα με το άλλο χέρι και βάλτε από μία κότα σε κάθε μασχάλη.

Ο χωρικός εντυπωσιάστηκε από τη γριούλα, την ευχαρίστησε για την ιδέα της, και ξεκίνησαν για τον προορισμό τους. Σε κάποια στιγμή, ο χωρικός πρότεινε να κόψουν δρόμο, παίρνοντας ένα γνωστό του μονοπάτι. Οπότε η γριούλα του λέει:

– Α, από εκεί είναι ερημιά. Ποιος με διαβεβαιώνει ότι καθ’ οδόν δεν θα με στριμώξετε, και αφού μου σηκώσετε το φουστάνι ένας Θεός ξέρει τι θα μου κάνετε…..

Και ο χωρικός χωρίς να θέλει να την προσβάλλει αλλά και με μια εύθυμη διάθεση της απαντάει:

– Θεέ και Κύριε, πως θα μπορούσα να σας κάνω τέτοιο πράγμα, καθώς κουβαλάω 5 κιλά μπογιά, 2 κότες και μια χήνα; Θα μου φύγουν η χήνα και οι κότες και θα τις χάσω.

– Απλούστατο: Θα ακουμπήσετε κάτω τη χήνα, θα την καλύψετε με τον άδειο κουβά, θα βάλετε από πάνω το κουτί της μπογιάς και εγώ θα κρατάω τις κότες…

———————————————-

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ειδήσεις από την Αργολίδα, την Ελλάδα και τον Κόσμο. 24 χρόνια στην ενημέρωση, 9 χρόνια στο διαδίκτυο. Επικοινωνία: gmoustair@gmail.com – giomoustair@gmail.com – 6945984769 – 6998208172

para

 

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *