Ανησυχία για την εξάπλωση της Τριστέτσας στην Αργολίδα

Ανησυχία για την εξάπλωση της Τριστέτσας στην Αργολίδα

Ιδιαίτερα ανησυχητικές διαστάσεις συνεχίζει να παίρνει το φαινόμενο της Τριστέτσας, που απειλεί με αφανισμό τον Αργολικό κάμπο, αφού αντί να περιοριστεί εξαπλώνεται ακόμα περισσότερο.

Σύμφωνα με στοιχεία της τοπικής Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης, η Τριστέτσα πλέον έχει κάνει την εμφάνισή της σε νέες περιοχές όπως το Μοναστηράκι, ο Ίναχος, το Κουτσοπόδι, αλλά και η Δαλαμανάρα που αποτελούν ιδιαίτερα μεγάλες εκτάσεις παραγωγής εσπεριδοειδών.

Μετά τη διαπίστωση αυτή, ο υπεύθυνος της Διεύθυνσης, Δρ Δημ. Δήμου, προχώρησε σε ενημέρωση των αγροτών με συναντήσεις στις κοινότητες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Φυσικά, το ενδιαφέρον που έδειξαν οι παραγωγοί από περιοχή σε περιοχή ήταν διαφορετικό και μερικές φορές απογοητευτικό. Είναι γεγονός ότι απαιτούνται μέτρα άμεσα και ήδη έχει σταλεί στο αρμόδιο υπουργείο σχετικό υπόμνημα, στο οποίο, μεταξύ άλλων, τονίζεται η ανάγκη να διατεθεί το απαιτούμενο προσωπικό για τους ελέγχους.

Χαρακτηριστικός είναι και ο επίλογος στις προτάσεις, όπου αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, οι παραγωγοί της Αργολίδας δεν έχουν πειστεί για τη μεγάλη σημασία που έχει το Φυτοϋγειονομικό Διαβατήριο, αφού αγοράζουν δενδρύλλια από φυτώρια που δεν το διαθέτουν.

Πρόκειται για σοβαρότατο πρόβλημα που τινάζει στον αέρα όλες τις προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά της ΔΑΟΚ ΠΕ Αργολίδας. Με τον τρόπο αυτόν, η Αργολίδα αυτοκτονεί».

Γιώργος Αργυρίου

ypaithros.gr

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ


ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ειδήσεις από την Αργολίδα, την Ελλάδα και τον Κόσμο. 23 χρόνια στην ενημέρωση, 7 χρόνια στο διαδίκτυο. Επικοινωνία: giomoustair@gmail.com – iasonasm@hotmail.com – 6997912002 – 6978507567

photo

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *