Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το 2ο Φεστιβάλ Θεάτρου “Ερμηνείες στην Ερμιονίδα”

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το 2ο Φεστιβάλ Θεάτρου “Ερμηνείες στην Ερμιονίδα”

Ένα πολύ ενδιαφέρον Φεστιβάλ Θεάτρου διεξάγεται αυτό το καλοκαίρι στην Ερμιονίδα από τις 21 Αυγούστου έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2015. Πρόκειται για τις “Ερμηνείες στην Ερμιονίδα”.

Μία συναυλία και εννέα εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Φεστιβάλ που διοργανώνεται από τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας σε συνεργασία με τον Δήμο Ερμιονίδας και την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

Την καλλιτεχνική εποπτεία του Φεστιβάλ έχει αναλάβει ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ενώ οι παραστάσεις θα διεξαχθούν στον Πολυχώρο Πολιτισμού ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ” στο Κρανίδι.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε πέρυσι τον Σεπτέμβριο με μεγάλη επιτυχία, προσελκύοντας το θεατρόφιλο κοινό της ευρύτερης περιοχής και πλήθος παραθεριστών, αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια, δημιουργώντας έτσι ένα προηγούμενο υψηλών αξιώσεων.

Η μεγάλη αυτή πολιτιστική διοργάνωση φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό, συμβάλλοντας στην προώθηση του θεάτρου στην περιοχή, καθώς και στην τόνωση της ήδη έντονης τουριστικής της ανάπτυξης, με δράσεις που προωθούν την καλλιέργεια και τη διάδοση του πολιτισμού.

Πρόκειται για ένα μοναδικό γεγονός στα ελληνικά θεατρικά δρώμενα, αποκλειστικά αφιερωμένο σε γυναικείους μονολόγους. Το πρόγραμμα των παραστάσεων που και φέτος επιμελήθηκε ο κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, είναι ενδιαφέρον και εξαιρετικά πλούσιο, με εννέα διακεκριμένες πρωταγωνίστριες του Ελληνικού Θεάτρου:

Λένα Παπαληγούρα, Kατερίνα Διδασκάλου, Τατού Δέδε, Υρώ Μανέ, Μίνα Χειμώνα, Αγλαΐα Παππά, Πέμη Ζούνη, Ελίνα Ρίζου, Άννα Βαγενά.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο Κώστας Γεωργουσόπουλος στην εισαγωγική παρουσίασή του, «Οι 10 μονόλογοι του φετινού μας φεστιβάλ είναι γυναικείες κραυγές ναυαγών μέσα στο πέλαγος της σημερινής κοινωνικής τρικυμίας. Σκοπός των “Ερμηνειών στην Ερμιονίδα” είναι να μας μυήσει στο καλό θέατρο και να μας ωθήσει να κοιτάξουμε μέσα μας και στα μάτια των συνανθρώπων μας, με κατανόηση και αλληλεγγύη”.

Η έναρξη έγινε την Παρασκευή 21 Αυγούστου, από τον κύριο Κώστα Γεωργουσόπουλο, με μια συναυλία-αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, με τίτλο “Έρωτα Εσύ…”, με τη διάσημη πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου και στο τραγούδι τους Έλλη Πασπαλά και Τάση Χριστογιαννόπουλο.

Το Φεστιβάλ υποστηρίζεται από πλήθος χορηγών, υποστηρικτών και αρωγών, σε μια εντυπωσιακή συστράτευση των κάθε μεγέθους επιχειρηματικών δυνάμεων της περιοχής της Ερμιονίδας, πράγμα που πιστοποιεί έμπρακτα το δυναμισμό και τη δημιουργικότητα των υγιών δυνάμεων του τόπου, αλλά και την αναγνώριση του ρόλου του πολιτισμού για την ανάπτυξη του τόπου τους.

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Αργολίδας είναι χορηγός επικοινωνίας του 2ου Φεστιβάλ Θεάτρου “Ερμηνείες στην Ερμιονίδα”

Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 21:00 και υπάρχει γενική είσοδος για το κοινό 10€, ενώ οι φοιτητές και οι μαθητές έχουν μειωμένη είσοδο 5€. Για κρατήσεις εισιτηρίων μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 6986982224.

Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα των παραστάσεων:

11/9 «Julius», του Κωνσταντίνου Χατζή, με την Αγλαΐα Παππά

13/9 «Αιώνες μακριά από την Αλάσκα», του Άκη Δήμου, με την Πέμη Ζούνη

18/9 «Βitch boxer», της Charlotte Josephine, με την Ελίνα Ρίζου

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *