Η αρχαιότερη γέφυρα της Ευρώπης βρίσκεται στην Αργολίδα! (photos)

Η αρχαιότερη γέφυρα της Ευρώπης βρίσκεται στην Αργολίδα! (photos)

Η μεγαλιθική μυκηναϊκή «γέφυρα της Καζάρμας» ορθώνεται επιβλητική στην περιοχή του Αρκαδικού κι αποτελεί την αρχαιότερη γέφυρα στην Ευρώπη που χρησιμοποιείται ακόμη. Η κατασκευή της τοποθετείται χρονικά στα 1300π.Χ. και συνέδεε την Επίδαυρο με τις Μυκήνες και την Αρχαία Τίρυνθα.

Στο χωριό Αρκαδικό, πάνω στο δρόμο που ενώνει το Ναύπλιο με την Επίδαυρο δεσπόζει η μυκηναϊκή «γέφυρα της Καζάρμας», η αρχαιότερη στην Ευρώπη.

photo

Η επιβλητική αυτή γέφυρα που αποτελεί ένα ακόμα εξαίσιο δημιούργημα της Μυκηναϊκής εποχής κατασκευάστηκε γύρω στο 1300 π.Χ. με ογκώδεις ακατέργαστους ασβεστόλιθους ακολουθώντας πιστά τον χαρακτηριστικό μυκηναϊκό τρόπο οικοδόμησης χωρίς συνδετικό υλικό.

photo

Έχει μήκος 22μ., πλάτος 5,6μ. και ύψος 4μ. και μέσω αυτής όπως αποδεικνύουν και υπολείμματα αμαξιτού αρχαίου δρόμου ακόμα ορατού γινόταν η σύνδεση των Μυκηνών και της Αρχαίας Τίρυνθας με την Επίδαυρο. Παράλληλα αποτελούσε κι ένα φράγμα για τα ορμητικά νερά του χειμάρρου. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της είναι η λοξή σφήνα που συγκρατούσε τα τοιχώματα της τριγωνικής διόδου στη θέση τους.

photo1

Σήμερα η μονότοξη αυτή γέφυρα που χρησιμοποιείται ακόμα απ’ τους κατοίκους της περιοχής αλλά και άλλες τέσσερις που υπάρχουν σε κοντινή απόσταση, έρχονται να μας θυμίσουν πως κάποτε σε τούτα τα χώματα αναπτύχθηκε ο λαμπρός Μυκηναϊκός πολιτισμός.

mythicalpeloponnese.gr

———————————————-

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FB ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΝΕΑ


ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ειδήσεις από την Αργολίδα, την Ελλάδα και τον Κόσμο. 24 χρόνια στην ενημέρωση, 8 χρόνια στο διαδίκτυο. Επικοινωνία: gmoustair@gmail.com – giomoustair@gmail.com – 6945984769 – 6998208172

para

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *