Από τις 20 Ιουλίου θα λειτουργεί το Κοινωνικό Ιατρείο στο Ναύπλιο

Από τις 20 Ιουλίου θα λειτουργεί το Κοινωνικό Ιατρείο στο Ναύπλιο

Από τις 20 Ιουλίου θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Ναυπλιέων, στο ισόγειο του κολυμβητηρίου, στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης.

Ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας και μέλος της τριμελούς επιτροπής του Κοινωνικού Ιατρείου, Σπύρος Κόκκινος σημείωσε πως «δεν γινόταν το timing να είναι πιο κατάλληλο για την δημιουργία της συγκεκριμένης δομής» και ευχόμενος πολύ σύντομα το κράτος να είναι σε θέση να μην έχει ανάγκη την υποστήριξη του Δήμου και του Ιατρικού συλλόγου παρουσίασε την λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου που στηρίζεται σε εθελοντές ιατρούς, όλων σχεδόν των ειδικοτήτων, με στόχο να ανακουφιστούν οι δημότες και οι κάτοικοι του δήμου Ναυπλιέων.

Το κοινωνικό ιατρείο του δήμου Ναυπλιέων θα λειτουργεί σε καθημερινή βάση και με παραπεμπτικά που θα δίνονται, οι δικαιούχοι του προγράμματος θα μπορούν να επισκέπτονται για εξετάσεις και κάποια ιδιωτικά ιατρεία δωρεάν, όπως επίσης δωρεάν θα γίνεται και η συνταγογράφηση και ο εργαστηριακός έλεγχος εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Δικαιούχοι των παροχών υγείας του κοινωνικού ιατρείου θα είναι πολίτες και οικογένειες που σύμφωνα με την φορολογική τους δήλωση το εισόδημά τους θα είναι έως 13.000 ευρώ, για τρίτεκνες οικογένειες έως 15.000 ευρώ και για πολύτεκνες οικογένειες έως 18.000 ευρώ.

Στους δικαιούχους θα εκδοθεί κάρτα μέλους για ένα χρόνο, με την οποία θα έχουν πρόσβαση στην νέα κοινωνική δομή, η οποία θα λειτουργήσει παράλληλα και με το κοινωνικό φαρμακείο.

Paratiritis-news.com

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ - Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα Ε-mail: paratiritisargolida@gmail.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked. *