Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

ΝΑΥΠΛΙΟ: Την μνήμη του πρώτου Κυβερνήτη της χώρας Ιωάννη Καποδίστρια θα τιμήσει την Κυριακή 5 Οκτωβρίου ο Δήμος Ναυπλιέων. Στις εκδηλώσεις μνήμης της δολοφονίας του Καποδίστρια περιλαμβάνονται:

Ώρα 11.00 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ Ναυπλίου, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών. Ανάγνωση – παρουσίαση επιστολών του Κυβερνήτη προς τους Έλληνες.

Ώρα 11.30 π.μ.: Κατάθεση στεφάνων στον χώρο προ του Ανδριάντα του πρώτου Κυβερνήτη, παρουσία στρατιωτικού αγήματος, σχολείων και της Δημοτικής Φιλαρμονικής στο χώρο της Πλατείας Καποδίστρια από τους: εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ναυπλίου, εκπρόσωπο της Ελβετικής Πρεσβείας εκπρόσωπο της Ρωσικής Πρεσβείας, εκπρόσωπο των δικαστικών αρχών, εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Δήμαρχο Κέρκυρας, Δήμαρχο Αίγινας, Δήμαρχο Ναυπλιέων, Δ/ντή Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδος, Λιμενάρχη Ναυπλίου, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου, πρόεδρο του Ναυπλιακού ιδρύματος Ιωάννης Καποδίστριας .

ΝΕΑ ΚΙΟΣ: Κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου διοργανώνεται στην Ευρώπη η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών (EuroBirdwatch), με πρωτοβουλία της Birdlife International, που αφιερώνει τη δράση της στα πουλιά και το περιβάλλον.

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, συμμετέχοντας σε αυτόν τον εορτασμό, διοργανώνει κάθε χρόνο σειρά εκδηλώσεων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Περιλαμβάνουν ενημερώσεις, εξορμήσεις για παρατήρηση πουλιών, περιβαλλοντικά παιγνίδια και άλλες συναφείς δραστηριότητες.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου συμμετέχει σε αυτόν τον εορτασμό και σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία θα πραγματοποιήσει εκδήλωση, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 10:00 στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Κίου, όπου θα ενημερωθούν οι συμμετέχοντες, παρακολουθώντας το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, για την πανίδα και χλωρίδα του υγρότοπου «Καλύβια» τον οποίο θα επισκεφτούμε αργότερα.

Μία ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους , με θεωρητικό και βιωματικό τρόπο, να ζήσουν συναρπαστικές στιγμές κοντά στη φύση.

Στον υγρότοπο θα πραγματοποιηθεί παρατήρηση της ορνιθοπανίδας της περιοχής, με κιάλια και τηλεσκόπια υπό την καθοδήγηση εκπροσώπων της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και στο πλαίσιο της αξιολόγησης της δράσης θα συζητηθούν προτάσεις αξιοποίησης του συγκεκριμένου χώρου.

ΑΡΓΟΣ: Μετά από συνεδρίαση, το Δ.Σ. του Σωματείου Οικοδόμων Ναυπλίου αποφάσισε να συμμετέχει στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 3 Οκτώβρη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Αγίου Πέτρου, στο Άργος και στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 1/11/2014 στην Αθήνα.


 Powered by Max Banner Ads 

 Powered by Max Banner Ads 
Τιμές Καυσίμων ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΑΡΓΟΛΙΔΑ Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
parat5

Οι αναρτήσεις του paratiritis-news.com καθώς και τα σχόλια των αναγνωστών δεν εκφράζουν απαραίτητα τις απόψεις της δημοσιογραφικής ομάδας. Τους συντάκτες εκφράζουν μόνο τα κείμενα που οι ίδιοι υπογράφουν. SONY DSC